V korak z mladimi.

»Hvala vsem salezijancem«

Končano poletno zasedanje vrhovnega sveta salezijanske družbe

Vrhovni svet salezijanske družbe, izvoljen na 28. vrhovnem zboru, je 10. julija končal poletno zasedanje. »Šlo je za zelo posebno srečanje: v času pandemije covida-19 je z nekaterimi svetovalci po svetu potekalo preko video povezave,« je v besedi za lahko noč vrhovni predstojnik zasedanje predstavil sobratom skupnosti na centralnem sedežu.

Štirje novi člani vrhovnega sveta zaradi omejitev niso mogli priti v Rim, zato so bila srečanja »posebna in za vse izziv.« Zaradi video povezav po vsem svetu so potekala od 12. do 14. ure po srednjeevropskem času.

To je pomenilo, da je bil pokrajinski svetovalec za Vzhodno Azijo in Oceanijo, Jožef Nguyen Thinh Phuoc iz Vietnama, z drugimi člani povezan popoldne; medtem ko so bili Hugo Orozco Sanchéz iz Mehike, svetovalec za Interameriko, Gildásio Mendes dos Santos iz Brazilije, svetovalec za družbeno obveščanje in Gabriel Romero iz Argentine, svetovalec za Južno Ameriko, povezani v jutranjih urah.

V vsakem primeru, »so bila srečanja plodna, kljub razdaljam in digitalnim povezavam,« je še dodal vrhovni predstojnik.

V nadaljevanju je predstavil nekaj statističnih podatkov poletnega zasedanja, ki je trajalo vse od marca pa do 10. julija. V štirih mesecih so na 46 srečanjih imenovali 12 novih inšpektorjev: za severno Argentino, Tropsko ekvatorialno Afriko, Brazilijo-Belo Horizonte, Bolivijo, Italijo-Piemont in Valle d’Aosta, Madagaskar, Mahiko-Guadalajara, Papuo Novo Gvinejo in Salomonove otoke, severno Poljsko, ZDA zahod, Ukrajino in Papeško salezijansko univerzo.

Potrdili so imenovanja 133 inšpektorialnih svetovalcev, 258 ravnateljev in 19 magistrov novincev; kanonično so ustanovili 3 hiše in potrdili 4 nove navzočnosti; preučili so štiri inšpektorialne zbore: iz inšpektorij Južna Afrika, Kitajska, Mehika-Mexico in Vietnam.

10. don Bosko naslednik in veliki kancler Papeške fakultete za vzgojne vede »Auxilium« je 27. junija sodeloval pri praznovanju 50. obletnice ustanovitve fakultete, skupaj z vrhovno materjo družbe hčera Marije Pomočnice, s. Yvonne Reungoat, in v navzočnosti akademskega zbora, v soglasju s predpisi ob pandemiji covida-19.

V besedi za lahko noč je nadalje močno poudaril besede: »Hvala vsakemu salezijancu.«

»Hvala svetovalcem, skupnostim in vsem, ki so omogočili pomoč po celem svetu v tem času humanitarne krize. Še posebej se želim zahvaliti dikasteriju za misijone za konkretno pomoč projektom za rešitev človeških življenj in za spremljanje najbolj ubogih v teh ključnih trenutkih zgodovine,« je še podčrtal vrhovni predstojnik.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi