V korak z mladimi.

Hvaležnih 80 let življenja

Na praznik Marijinega vnebovzetja je romarski shod na Rakovniku vodil nekdanji salezijanski predstojnik prof. dr. Alojzij Slavko Snoj ob svojem okroglem jubileju, 80. obletnici življenja.

Pri slovesni sveti maši je slavljenec v pridigi izpostavil »nenavadnost časov, v katerih živimo, ne samo zaradi naravnih katastrof in nesreč, ampak tudi zaradi vojne med krščanskimi narodi. Vse to nas lahko navdaja z negotovostjo ali celo strahom pred prihodnostjo. Lahko se nam celo zazdi, da je hrupnejše, nasilnejše, besnejše bolj zmagovito. Vendar ne pozabimo, kar smo slišali v Božji besedi, da se je zmaj ustavil pred ženo, ki je podoba Božje matere Marije. Naletel je torej na močnejšo od sebe. V tem upanju in v tej veri se prihodnosti ne bojimo in zaupamo v njeno varstvo in pomoč.«

Med sveto mašo so se vsi navzoči posvetili Mariji v molitvi, ki jo je ob osamosvojitvi Slovenije napisal pokojni ljubljanski nadškof Alojzij Šuštar.

Ravnatelj salezijanske skupnosti na Rakovniku Peter Končan je ob jubileju slavljencu zaželel obilo blagoslova na vseh področjih delovanja. Spomnil je, da je v tem življenjskem obdobju na Rakovniku Božji služabnik Andrej Majcen živel svojo zlato dobo duhovnega življenja in podobno zaželel tudi dr. Alojziju Slavku Snoju pri njegovem poslanstvu v postopku za beatifikacijo misijonarja Andreja Majcna in pastoralnem delu na Rakovniku.

Vir: rakovnik.si; fotografije: Peter Zbačnik

Morda vas zanima tudi