V korak z mladimi.

Imenovan novi predstojnik salezijanske inšpektorije sv. Cirila in Metoda

Med zimskim zasedanjem vrhovnega sveta salezijanske družbe je kardinal Ángel Fernández Artime, predstojnik don Boskovih salezijancev, s soglasjem članov svojega sveta, 6. decembra 2023, za novega predstojnika salezijanske inšpektorije v Sloveniji za šestletno obdobje 2024-2030 imenoval salezijanca Petra Končana.

Peter Končan se je rodil 30. maja 1974 v Ljubljani (Slovenija), salezijanski noviciat opravil v Pinerolu (Italija) in prve zaobljube izpovedal 8. septembra 1993, večne pa 8. septembra 1999 v Ljubljani. Študij teologije je končal na Salezijanski papeški univerzi v Rimu in je bil 29. junija 2001 v Ljubljani posvečen v duhovnika.

Peter Končan je trenutno ravnatelj salezijanske skupnosti Ljubljana – Rakovnik, drugo triletje je inšpektorjev vikar in inšpektorialni delegat za formacijo. Nasledil bo dosedanjega inšpektorja Marka Košnika, ki mu mandat poteče  24. maja 2024.

Inšpektor Marko Košnik je v sporočilu salezijancem o novem imenovanju med drugim zapisal:

»Kot 15. inšpektor oz. višji predstojnik inšpektorije, ustanovljene leta 1922, bo v maju 2024 v bližini praznika Marije Pomočnice za menoj prevzel vodenje inšpektorije, ki sem v tej službi od 24. maja 2018. V imenu vseh sobratov novoimenovanemu inšpektorju g. Petru izrekam iskrene čestitke in mu obljubljam vso podporo pri prevzemanju pomembnega in odgovornega poslanstva, še zlasti molitveno.

Izbira s strani vrhovnega predstojnika je izraz zaupanja, podpore vrhovnega vodstva in številnih sobratov inšpektorije. Predvsem pa je dejanje osebne vere in zaupanja v Božjo previdnost izbranega in tudi nas sobratov, da nam Gospod pošilja voditelja, ki nas bo znal pogumno in vztrajno voditi skozi izzive in čeri današnjega časa.«

Morda vas zanima tudi