V korak z mladimi.

Imenovan novi svetovni delegat za salezijansko družino

Ob sklepu zasedanja vrhovnega sveta salezijanske družbe, v petek 8. maja, je vrhovni predstojnik Angel Fernandez Artime objavil ime novega svetovnega delegata za salezijansko družino. To je postal salezijanski duhovnik Joan Lluís Playà.

Joan Lluís Playà i Morera se je rodil leta 1947 v Barceloni. Kot bivši gojenec salezijanske ustanove v Terrassi je leta 1966 vstopil k salezijancem, v duhovnika pa je bil posvečen 1977. Študiral je pedagogiko, oblikovanje odraslih, pastoralno teologijo in duhovnost. Na Teološki fakulteti v Barceloni je dokončal še študij moralne teologije.

V salezijanskih skupnostih je opravljal različne naloge: bil je učitelj, spremljevalec aspirantov in novincev, ravnatelj, inšpektorialni svetovalec, inšpektorjev vikar, delegat za formacijo, mladinsko pastoralo in družbeno obveščanje. Vrhovni predstojnik ga je leta 2015 poklical v Rim, kjer je postal vrhovni asistent Don Boskovih prostovoljk in Prostovoljcev z don Boskom.

To poslanstvo bo z novim imenovanjem ohranil. Ob tem se je vrhovni predstojnik zahvalil dosedanjemu delegatu Eusebiu Muñozu, ki je od leta 2014 v salezijanski družbi opravljal poslanstvo svetovnega delegata za salezijansko družino.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi