V korak z mladimi.

Inšpektorialni dan salezijancev v znamenju jubilejev

Tradicionalno se salezijanci vsako leto na junijskem inšpektorialnem dnevu srečajo ob praznovanju jubilejev. Tako je tudi letos 20. junija inšpektor Marko Košnik vse sobrate povabil na Rakovnik na praznovanje inšpektorialnega dne, ki je bilo hkrati priložnost za zahvalo in praznovanje ter možnost za krajšo duhovno obnovo ob sklepu pastoralnega leta.

Po molitveni uri v kapeli Majcnove hiše so se sobratje seznanili z novostmi in drugimi informacijami delovanja inšpektorije ter spoznali knjižne novosti založbe Salve, ki jih je predstavil vodja programskega sveta Andrej Baligač. V svetišču Marije Pomočnice je sledila molitvena ura in adoracija pred Najsvetejšim ter sveta maša, ki jo je vodil inšpektor Marko Košnik, zbrane pa je nagovoril Alojzij Slavko Snoj. Evharistično slavje so sklenili z voščili jubilantom ter skupnim kosilom.

Življenjske, redovniške in duhovniške jubileje v letošnjem letu praznujejo Janez Jelen, Jožef Krnc, Rudi Tisel, Jože Mlinarič, Stanko Tratnjek, Ivan Turk, Anton Krnc, Ciril Slapšak, Lojze Dobravec, Bogdan Kolar, Danijel Lisjak, Vilko Poljanšek, Vladimir Rakovnik, Jože Brečko, Janez Vodičar, Jure Babnik, Klemen Balažič, Zoltan Varga, Jože Bajzek, Anton Ciglar, Metod Lampe, Jože Pozderec, Alojzij Slavko Snoj, Franc Podbevšek, Peter Ivančič, škof Peter Štumpf in inšpektor Marko Košnik.

Foto: J. Šenk, G. Valič

Morda vas zanima tudi