V korak z mladimi.

Inšpektorji pri vrhovnem predstojniku

V torek, 27. septembra 2022, se je po desetih dneh intenzivnega dela končalo srečanje vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja in njegovega vikarja Stefana Martoglia s predstojniki salezijanskih inšpektorij in vizitacij, ki so opravili polovico svojega šestletnega mandata. Med njimi je bil tudi predstojnik slovenske salezijanske inšpektorije mag. Marko Košnik.

Na srečanju, ki je potekalo v salezijanski materinski hiši v Valdoccu, je sodelovalo 18 predstojnikov s petih celin in šestih od sedmih salezijanskih pokrajin (Sredozemlje, srednja in severna Evropa, Afrika-Madagaskar, Interamerika, južna Amerika in vzhodna Azija-Oceanija). To so bili trenutki globoke izmenjave in polnjenja salezijanskih virov, da bi zagotovili skupno pot Družbe na globalni ravni.

Osrednji del srečanja je bil namenjen za individualne pogovore predstojnikov z vrhovnim predstojnikom in njegovim vikarjem s priložnostjo, da skupaj preverijo raven izvajanja smernic, podanih na začetku mandata, in morebitnih drugih priporočil, pa tudi izzivov in posebnosti, s katerimi se sooča vsak predstojnik.

Na sporedu so bila še številna formativna srečanja, ki so obravnavala različne teme: sledenje Jezusu; edinstvena salezijanska posvetitev v dveh oblikah, duhovniški in laiški; razločevanje in odločitev v don Boskovi poklicni avanturi; don Boskova duhovnost v njegovih sanjah; vloga Marije Pomočnice v duhovni izkušnji svetnika mladih; lik Marije Dominike Mazzarello.

Inšpektorji so doživeli tudi številne izlete in trenutke skupnega druženja. Obiskali so lahko osrednje kraje don Boskove izkušnje in izkušnje matere Mazzarello: od Colle Don Bosco do Chierija, od Morneseja do Nizze Monferrato. Sodelovali so pri slovesnosti 153. salezijanske misijonske odprave ter se seznanili z delovanjem in organizacijo salezijanskega misijonskega urada »Missioni Don Bosco« v Turinu.

ANS

Morda vas zanima tudi