V korak z mladimi.

Izredna svetovna devetdnevnica k Mariji Pomočnici

»Popolnoma moramo zaupati Mariji Pomočnici in Jezusu v evharistiji«

Ob epidemiji koronavirusa svetovni delegat Združenja Marije Pomočnice Pierluigi Cameroni in vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime z valdoškega dvorišča vabita k molitvi »izredne svetovne devetdnevnice k Mariji Pomočnici«. DEVETDNEVNICA od 15. do 23. marca 2020, na spominski dan Marije Pomočnice, 24. marca, pa posvetitev Devici Mariji, Pomočnici kristjanov.

Izredna svetovna devetdnevnica k Mariji Pomočnici se je rodila v srcu vrhovnega predstojnika, ki želi vse združiti v Njej, ki pozna vse naše potrebe. Don Bosko se je soočal z najtežjimi težavami: vojno, lakoto, nasiljem, tudi s kolero, ki je leta 1854 v Turinu vzela mnogo življenj.

»Pred mejnimi položaji človeških življenj se izročamo Bogu,« pravi don Cameroni. Popolnoma se izročimo v roke Njega, ki je gospodar življenja. Don Bosko se je vedno izročal Mariji Pomočnici. Med epidemijo kolere je svoje mlade povabil, naj živijo v Božji milosti, se spovejo in nosijo svetinjico Marije Pomočnice. Ob raznih priložnostih in posebnih trenutkih, kot je bila kolera leta 1854, je izrazil prepričanje, da je Marija naša pomoč. To še posebej velja v trenutkih preizkušenj in težav, kakršen je sedanji čas, ki ga živimo.

»Izredna svetovna devetdnevica k Mariji Pomočnici je zamišljena kot osebna ali družinska pobožnost. Danes ni težko komunicirati z milijoni oseb in biti v stiku z njimi, ne da bi zapustili lasten dom. Zato vas vabim k tem trenutkom globoke molitve. Združeni bomo v molitvi h Gospodu po Mariji Pomočnici. Na ta način bomo kot salezijanska družina združeni po vsem svetu in bomo skupaj prosili Boga, naj nam pomaga v najbolj nujnih potrebah.«

Svetovni delegat Združenja Marije Pomočnice vabi vse, da poiščejo svetinjico Marije Pomočnice, v roke vzamejo rožni venec in na vidno mesto postavijo Marijino podobo. »Čas je, da podoba Marije, naše matere, še bolj zasveti, ko smo lahko mirni, da nas spremlja. Kot je dejal že don Bosko, ponavljam z njim, da moramo imeti veliko vero v Marijo Pomočnico in Jezusa v evharistiji, pa bomo videli, kaj so to čudeži. V uri preizkušnje imata Cerkev in človeštvo oporo dveh stebrov iz don Boskovih sanj, Evharistijo in Marijo. Vabim vas, da se na svetovni ravni povežemo v prošnji k Mariji Pomočnici in v duhovnem prejemu Jezusa v Najsvetejšem zakramentu: to je čas, da odkrijemo in obnovimo lepoto duhovne povezanosti z evharističnim Jezusom.«

Do besedila in molitev izredne devetdnevnice lahko dostopate TUKAJ.

Morda vas zanima tudi