V korak z mladimi.

Izredni zbor sester Hčera kraljevosti Marije Brezmadežne

Od 25. do 28. februarja so se sestre svetne ustanove Hčera kraljevosti Marije Brezmadežne, 19. skupina salezijanske družine, zbrale v svoji materni hiši v tajskem Bangkoku na 4. izrednem zboru. Začetek je s svojo navzočnostjo počastil kardinal Francis Xavier Kriengsak Kovitwanich, nadškof v Bangkoku.

Izredni zbor je bil sklican zaradi dopolnitve Konstitucij in Pravil svetne ustanove, sprejetih leta 2011. Dokumente je namreč potrdil škof ordinarij v Bangkoku za obdobje 10 let. Ker se to obdobje končuje, je vrhovna moderatorka Mary Kesorn Chaikaew v vlogi vrhovne predstojnice ustanove sklicala 4. izredni zbor, da bi sestre skupaj premislile in načrtovale prihodnje korake Ustanove, prenovile duhovno življenje in spisale novo poglavje v svoji zgodovini.

Zbor je ponudil možnost poglobljenega in resnega premisleka o Konstitucijah in Pravilih z namenom utrditve kulture in dobrih praks Ustanove v življenju vsake redovnice. V tem smislu je zbor prispeval k vrnitvi k izvirom karizme, ki ga je Sveti Duh po ustanovitelju, Božjem služabniku Karlu Della Torreju, posredoval Cerkvi.

Drugi pomembni namen zbora pa je bila prošnja za dokončno potrditev Konstitucij in Pravil Ustanove nadškofu v Bangkoku, saj so Hčere kraljevosti Marije Brezmadežne Ustanova škofijskega prava. Ti dokumenti so vodilo za življenje in poslanstvo članic, ki živijo pot ljubezni do Boga in bližnjega ter duhovni zaklad običajev in življenja Ustanove.

Svetno ustanovo Hčera kraljevosti Marije Brezmadežne je ustanovil Božji služabnik Karel Della Torre, italijanski salezijanski misijonar (1900-1982). 40 sester trenutno deluje v osmih skupnostih v tajskih škofijah Bangkok, Surat Thani, Ratchaburi, Nakorn Ratchasima in Udon Thani. Ustanova je postala del salezijanske družine 12. julija 1996.

Vir: AustraLasia, pozveto po ANS

Morda vas zanima tudi