V korak z mladimi.

Izvir. Iz vere in razuma

Oratorijski projekt za mlade in manj mlade

Pri Oratoriju Slovenija so pred kratkim zagnali nov oratorijski spletni projekt: YouTube kanal Izvir – Iz vere in razuma. O tem smo se pogovarjali s Tilnom Mlakarjem, vodjem pisarne Oratorij Slovenija.

Od kod zamisel o Izviru?

V ozadju kanala IZVIR so naše spoznanje in ugotovitve številnih raziskav, da mladi pogosto odhajajo od vere zaradi pomanjkanja razumskih argumentov zanjo. Kar ne pomeni, da argumentov ni – mladi le ne pridejo do njih. Sploh v tujini obstaja veliko kvalitetnih vsebin, zato smo se odločili, da jih bomo zbirali na enem mestu in jih poskušali čim več narediti dostopnejših s slovenskimi podnapisi.

Kakšen je namen tega kanala?

Namen kanala je torej, da postane rastoča zbirka videov, ki lahko mladim (in starejšim) pomagajo premagati navidezni razkorak med vero in razumom ter znanostjo. Prvo ciljno občinstvo so mladi, ki iščejo odgovore na svoja vprašanja in se tičejo vere ter katoliškega nauka. Seveda pa bodo v pomoč tudi voditeljem animatorskih in mladinskih skupin, katehetom ter profesorjem Vere in kulture, da bodo na enem mestu našli uporabne vsebine, ki si jih bodo lahko ogledali z mladimi in se o njih pogovarjali.

Kako lahko pomagate?

Kanal si oglejte, da vidite, kaj in na kakšen način ponuja.

Kanal reklamirajte med vašimi animatorji in drugimi mladimi, s katerimi ste v stiku.

Naročite se na kanal (»subscribe«) in k temu spodbudite tudi vaše animatorje.

Če imate predloge, katere videe vključiti na kanal in jih prevesti, ali kako kanal izboljšati, nam jih napišite (pisarna@oratorij.net).

In če imate kaj prevajalske žilice, vabljeni, da se nam pridružite pri prevajanju videov.

Že vnaprej hvala za vsako vašo pomoč, da bi kanal IZVIR postal projekt nas vseh in za nas vse.

Kaj vse najdemo na njem?

Na kanalu boste trenutno našli večinoma angleške videe, z ekipo prostovoljskih prevajalcev pa se trudimo, da bi vedno več videov dobilo slovenske podnapise in tako postali dostopnejši slovenski mladini.

Naš cilj je vsak teden objaviti vsaj en nov prevod kvalitetnega videa. Nove objave bomo sporočili preko naše FB strani, če boste na kanal naročeni in vklopili obvestila (zvonček), pa boste o tem tudi obveščeni preko YouTuba.

Morda vas zanima tudi