V korak z mladimi.

Jaslice z naslovom »Kaj nas združuje«

V župnijski cerkvi na Škofijah so izvirno postavili jaslice

»Počasi se poslavljamo od leta, ki v večini pogledov ni bilo lahko. Zato nas še posebej veseli dejstvo, da skupnost živi in ustvarja tudi v razmerah, ko je družbeno življenje zamrlo. Naši skavti so se letos domislili projekta, ki odraža današnji čas in občutke, ki se lahko porodijo v vsakem od nas ter to prikazali z jaslicami, ki krasijo župnijsko cerkev na Spodnjih Škofijah. Postavitev je zasnovana tako, da omogoča ogled ob upoštevanju varnostne razdalje,« med drugim ob božičnem voščilu zapiše župnik Jožef Krnc na spletni strani Krajevne skupnosti Škofije.

Skavtinja Nataša predstavi zamisel postavitve jaslic, ki so jim dali naslov »Kaj nas združuje«.

»V času karantene smo spoznali, katere stvari so nam res pomembne in jih res nujno potrebujemo in pogrešamo. Moramo biti ločeni, a vseeno nas povezujejo bistvene stvari v življenju, ki nam pomagajo, da stopamo po poti naprej. Čas, ki ga živimo, je tudi priložnost, da se poglobimo vase in se očistimo stvari, ki smo si jih navlekli in jih v resnici ne potrebujemo.

V jaslicah, ki so pred nami, lahko podoživimo neko pot od samote, obupa, utesnjenosti pa do iskanja prave poti preko topline doma, delavnosti, skrbi za druge, miru, medsebojne bližine, vira upanja in vse to nas pripelje do jaslic, kjer se za vse nas rodi Odrešenik, ki je izvir ljubezni do vsakega od nas.

V jaslice smo vpletli vse elemente, ki nas spremljajo v tem času. Ko pridemo v cerkev, si razkužimo roke. Oblački nakazujejo razdaljo, ki jo moramo ohranjati. Angelčki, ki prepevajo nad hlevčkom, so izdelani iz mask. Zvezda repatica je v našem primeru kar sonce, ker je vir vitamina D.

Vabimo vas na kratko pot od oblačka do oblačka pa vse do jaslic pred oltarjem. Vsak oblaček je izdelala druga družina oziroma posameznik. Vsi pa smo skavti.«

Vir: Krajevna skupnost Škofije

Morda vas zanima tudi