V korak z mladimi.

Jubilejni nadškof msgr. Stanislav Hočevar

Nekdanji salezijanski inšpektor obhaja 75-letnico življenja in 20-letnico škofovskega posvečenja

Salezijanski inšpektor Marko Košnik je v imenu vseh salezijancev naše inšpektorije voščil beograjskemu nadškofu za njegov dvojni jubilej.

Spoštovani gospod nadškof Stanislav!

Ob Vaši 75-letnici življenja in 20-letnici škofovskega posvečenja Vam v imenu sobratov Inšpektorije sv. Cirila in Metoda Ljubljana izražam iskrena voščila.

Skupaj z Vami se Gospodu zahvaljujemo za dar Vašega življenja, da vas je poklical v duhovniško službo kot salezijanca in vas postavil za naslednika apostolov. Skozi vse svoje življenje izkazujete veliko ljubezen in predanost Kristusovi Cerkvi.

Sobratje salezijanci smo Vam danes še na poseben način hvaležni za Vaše služenje in napore pri vodenju slovenske salezijanske inšpektorije (1988–2000) v času, ko smo se soočali z velikimi družbenimi in pastoralnimi izzivi ob začetku samostojne države Slovenije. Marsikaj, kar danes skušamo uresničevati, je bilo zasnovano že v času, ko ste Vi vodili inšpektorijo in iskali uvide za prihodnost salezijanskega dela in poslanstva. Sadovi, ki jih danes žanjemo tudi po vaši zaslugi, kažejo na to, da je bilo v plodno zemljo posejanih mnogo dobrih semen.

Cenimo Vašo povezanost, ki jo kot beograjski nadškof metropolit gojite z našo inšpektorijo in sobrati. Ob današnjem iskrenem voščilu Vam želimo izraziti tudi občudovanje za neutrudno prizadevanje, vztrajnost in odprtost v pastirski službi, kar se kaže tudi v iskanju strpnega dialoga z različnimi krščanskimi veroizpovedmi.

V imenu vseh sobratov Vam obljubljam molitveni spomin pri Gospodovem oltarju. Marija Pomočnica, pobožnost do katere tudi sami po zgledu sv. Janeza Boska tako zavzeto širite, naj Vas varuje in Vam izprosi potrebnih milosti.

Povezani v Gospodu!

Marko Košnik SDB, inšpektor

Morda vas zanima tudi