V korak z mladimi.

Kaj imajo skupnega večne redovne zaobljube in 500 blatnih animatorjev?

Zadnji odmev letošnjega vseslovenskega oratorijskega dogajanja je bilo moč doživeti na sedaj že tradicionalnem Animatlonu – oviratlonu za oratorijske animatorje. V okolici Gimnazije Želimlje se je v soboto, 3. 9. 2022, v dopoldanskih urah zbralo preko 500 mladih iz cele Slovenije.

Začetna sveta maša je bila letos nekoliko posebna, saj je pri njej salezijanec Gregor Markelc izpovedal večne redovne zaobljube. Tako smo bili v šolski telovadnici ob tem posebnem dogodku zbrani salezijanci, Gregorjevi domači, sokrajani in animatorji kot ena velika salezijanska družina.

Po sveti maši se je veselo vzdušje preselilo na progo z ovirami. Ekipni duh je bilo začutiti na vsakem koraku. Člani okrog 60 ekip so si med premagovanjem ovir med seboj pomagali, se spodbujali in tako vsi uspešno opravili z različnimi blatnimi, mokrimi in drugimi ovirami.

Na cilj so prispeli polni navdušenja, z nasmehi na obrazih in med seboj še bolj povezani. Ob pikniku, ki je sledil, so se spletla tudi nova prijateljstva, animatorji pa smo si med seboj podelili marsikatero pridobljeno izkušnjo in primer dobre prakse.

Dan je minil kar prehitro. Obljubili smo si, da se ponovno vidimo prihodnje leto, prvo soboto v septembru 2023.

Favstina Plavčak

Več o redovnih zaobljubah Gregorja Markelca si lahko preberete tukaj

Morda vas zanima tudi