V korak z mladimi.

Kako ubesediti vse kar se je zgodilo

Uspešno zaključen 1. uskovniški teden 2022

Sem doma in sedim za računalnikom. Napisati moram članek o prvem Uskovniškem tednu, a mi ne gre. Niti ena beseda ne pride iz mene, imam totalno blokado. Na tednu mi je bilo super in ljudem bi to rada povedala, a ne vem, kako ubesediti!

»Začni prvi!« je letošnje geslo Uskovniških tednov. In jaz sem morala začeti prva pisati, ne da bi mi kdo drug položil besede na tipkovnico. Enako velja v odnosu do ljubezni in miru, kjer moramo stopiti naprej in sami začeti prvi če hočemo kaj doseči. Ljubezen in mir sta letos glavni temi Uskovniških tednov, čez kateri so nas peljali različni predavatelji in pričevalci.

Prvi nas je nagovoril Gabriel Kavčič, ki nam je jasno in strokovno predaval o ljubezni do drugih. S pričevanjem sta se nam predstavila zakonca  Gašper in Tina Berčič. V četrtek pa je sestra Irena Mohorič imela predavanje in delavnico o molitvi. Vse njihove besede so nas obogatile in navdihnile za vnaprej.

Cel teden je bil napolnjen z veseljem, radostjo in hvaležnostjo, za katere sem prepričana, da smo jih ponesli tudi v dolino.

 

Ada Kregar

       

Program je sofinanciran s strani Urada RS za mladino.

Morda vas zanima tudi