V korak z mladimi.

Kam so šli stari svetovalci vrhovnega sveta?

Vrhovni predstojnik ob sklepu 1. zasedanja novega vrhovnega sveta

8. maja 2020 je vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime s svetovalci sklenil zasedanje vrhovnega sveta. Nekateri so bili navzoči na sedežu salezijanske družbe v Rimu, drugi so na zasedanjih sodelovali preko omrežij iz Vietnama, Mehike, Brazilije in Španije. »Ob začetku zasedanj prvega vrhovnega sveta v letu 2020 z novimi svetovalci smo uredili redne administrativne postopke,« je povzel vrhovni predstojnik. »V prvi vrsti smo dopolnili potek trajne formacije pod vodstvom tajnika Štefana Vanolija, s Pier Faustom Frisolijem pa pravna vprašanja glede Vademecuma vrhovnega zbora.«

Na tem zasedanju je bilo imenovanih sedem novih predstojnikov za inšpektorije Severna Argentina, Brazilija Belo Horizonte (nekdanji pokrajinski svetovalec za Južno Ameriko Natale Vitali), Mehika Guadalajara (nekdanji svetovalec za družbeno obveščanje Filiberto Gonzáles), posebno okrožje Piemont, UPS (nekdanji pokrajinski svetovalec za Južno Azijo Maria Arokiam Kanaga), Severna Poljska in Tropsko ekvatorialna Afrika.

V nadaljevanju je vrhovni predstojnik sporočil zadolžitve drugih sobratov, ki so delovali na centralnem sedežu salezijanske družbe v zadnjih šestih letih. Nekdanja svetovalec za misijone Guillermo Basañes in pokrajinski svetovalec za Vzhodno Azijo Václav Klement sta imenovana za izredna vizitatorja vrhovnega predstojnika ‘ad nutum’ in ‘pro tempore’.

Nekdanji svetovalec za mladinsko pastoralo Fabio Attard je imenovan za odgovornega za trajno formacijo salezijancev in laikov na ravni Evrope. Postal bo član skupine Centra za mladinsko pastoralo Konference italijanskih salezijanskih inšpektorij in bo neposredno odgovoren vrhovnemu predstojniku.

Vrhovni predstojnik se je nadalje zahvalil Eusebiu Muñozu, delegatu za salezijansko družino in ga imenoval za ravnatelja Salezijanske misijonske prokure v Madridu.

Prav tako se je zahvalil Francescu Ceredi za opravljanje službe vikarja vrhovnega predstojnika, ki se vrača v italijansko inšpektorijo Lombardija. Nekdanji pokrajinski svetovalec za Interameriko Timothy Ploch se prav tako vrača v domačo inšpektorijo v ZDA. Raphael Jayapalan, nekdanji svetovni delegat za bivše gojence, odhaja kot misijonar na Šrilanko, nekdanji pokrajinski svetovalec za Afriko Américo Chaquisse bo prihodnje obdobje izkoristil za osebno trajno formacijo, nekdanji pokrajinski svetovalec za srednjo in severno Evropo Tadeusz Rozmus pa odhaja v salezijansko skupnost v Zürichu.

»Družba je velika in živahna, saj salezijanci in laiki animirajo to veliko delo v dobrobit tisoč in tisoč mladih,« je zaključil vrhovni predstojnik.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi