V korak z mladimi.

Katehetska nedelja na Rakovniku

Ob začetku veroučnega leta so v župniji Ljubljana Rakovnik pripravili katehetsko nedeljo za veroučence in njihove starše. Sveto mašo je pod krošnjami naravne katedrale pri Lurški kapeli vodil kaplan in vodja SMC Rakovnik Janez Suhoveršnik.

V pridigi je družinam, ki so se varno razporedile po votlini in stopnišču, z zgledom nedeljske Božje besede in drugimi zgledi iz konkretnega življenja na srce položil predvsem to, da ni najpomembnejše učenje o veri, temveč življenje po veri. Za spoznavanje vere sta potrebna razum in srce, predvsem pa pristop do vsakega otroka in mladega z ljubeznijo. Ob koncu svete maše je sledil še blagoslov šolskih torb in nahrbtnikov.

Poleg same kapele Lurške matere Božje je votlino med sveto mašo krasila še nova slika z motivom Jezusovega slovesnega vhoda v Jeruzalem, na kateri svetopisemski dogodek ponazarjajo danes živeči ljudje. Slikar Roman Štrubelj je v sliko vložil 170 ur dela. Sam je dodal, da je večino slike narisal na kolenih. Zato je slika sad dela in molitve. Družina Štrubelj je sliko podarila župniji Ljubljana Rakovnik in bo odslej krasila krasila vhod v župnijske prostore v salezijanskem pastoralnem domu na Rakovniku.

Vir: rakovnik.si

Morda vas zanima tudi