V korak z mladimi.

Kdo sem pred obličjem Usmiljenega Boga?

Aprilsko Srečanje z Bogom

Na veliki torek smo se zbrali na Srečanju z Bogom, kjer smo se duhovno pripravili na praznovanje velikonočnih skrivnosti. S pomočjo prilike o izgubljenem sinu se je približno 60 mladih spraševalo, kaj pomeni odpuščanje za naše življenje. Želeli smo prebuditi zaspano vero. Spreobrnjenje je sad našega sodelovanja z Bogom. Pot iz »velike praznine« v Očetovo hišo zahteva pogum in ponižnost. Vprašanje identitete je temeljno, ko se pripravljamo na spoved in hočemo pogledati nas pred Usmiljenim Bogom.

Zadnje Srečanje z Bogom v letošnjem akademskem letu bo 9. maja 2023 (2. torek v mesecu!). Med nami bo zelo zanimiv pričevalec, ki nam bo spregovoril o svoji veri. Lepo vabljeni!

Izgubljeni sin se je odpovedal temu, kar je bil kot prebivalec daljne, to je prazne dežele. Odpovedal se je svoji lažni identiteti. Ni vedel, kaj bo, ko se bo vrnil domov. Res je, da se mora sin odpovedati identiteti »izgubljenega sina«, toda kdo ga bo čakal, ko se bo vrnil domov? Kljub strahu se pokesa in odpove svoji grešni identiteti, kar predstavlja nekaj strašnega, ne ve pa še, kaj bo postal. Kdor se spreobrne iz Božjih rok sprejme novo identiteto. Nujno je, da se odpovemo malim in lažnim identitetam, v katere se zatekamo, da lahko ponovno odkrijemo, kdo smo v Bogu.

Zavedamo se, da nam Bog pri spovedi povrne identiteto »ljubljenega otroka«.

Klemen Balažič SDB

Morda vas zanima tudi