V korak z mladimi.

Ko ostanejo samo vera, tišina in molitev

Zaradi maščevanja kruto ubit še en salezijanski misijonar

Sporočilo vrhovnega predstojnika salezijanski družini po vsem svetu

Dragi bratje in sestre salezijanske družine po svetu,
pišem vam zaradi žalostne novice in vas znova vabim, da svoje življenje in poslanstvo položimo v roke Edinega, v katerem prebiva polni pomen vsakega dejanja: Bogu ljubezni in njegovemu sinu Jezusu Kristusu, vstalemu Gospodu.

Ravno sem prišel v Brazzaville (Republika Kongo) na obisk v novo salezijansko vizitatorijo, ko mi je inšpektor inšpektorije Zahodna frankofonska Afrika sporočil, da so malo prej kruto umorili sobrata misijonarja Fernanda Hernándeza, sobrat Germain Plakoo-Mlapa pa je bil hudo ranjen in se nahaja v bolnišnici. Germain Plakoo-Mlapa je bil poleg sobrata Césarja Antonia Fernándeza, ki so ga ubili pred tremi meseci.

Motiv te tragedije je maščevanje. Po skopih podatkih je nekdanji kuhar v salezijanski skupnosti, ki je bil pred enim letom odpuščen, med kosilom z mačeto vstopil v salezijansko jedilnico in se maščeval.

V treh mesecih sta v tej inšpektoriji izgubila življenje dva sobrata. Goreče molimo za ozdravitev sobrata Germaina in za rane, ki so pretresle njegovo dušo, saj je kaj tako krutega težko sprejeti in prenesti.

Dragi bratje in sestre naše drage salezijanske družine, z vami vsemi delim bolečino, ki jo sobratje delijo z družinami vpletenih in vas prosim za molitveni spomin v teh dramatičnih trenutkih.

Smo v velikonočnem času in v teh trenutkih lahko samo zasidram svojo vero v Gospoda, umolknem in molim, naj On spremeni kri teh dveh kruto in nedolžno umorjenih mučencev v življenje in dobrobit afriških narodov in vseh ljudi.

Sobrata César Antonio in Fernando sta globoko ljubila afriško ljudstvo, mlade Afričane in njihove družine ter jim skušala pomagati v Gospodovem imenu.

Naj bo današnja molitev prošnja zanju, goreča priprošnja za sobrata Germaina in prošnja za odpuščanje morilcem, kot je to storil Gospod.

Naša Mati Pomočnica naj nas vodi za roko in pripelje pred Boga Očeta. Naj nas spremlja in skrbi za vse svoje otroke, naše brate in sestre po vsem svetu.

Izražam iskreno sožalje in bližino inšpektorju Joséju Elegbedeju in sobratom inšpektorije Zahodna frankofonska Afrika, močno preizkušana s temi tragičnimi dogodki.

Don Bosko iz nebes nas ne bo zapustil, dragi sobratje.

S prisrčnimi pozdravi v Gospodu in don Bosku,

Ángel Fernández Artime, sdb
vrhovni predstojnik

Morda vas zanima tudi