V korak z mladimi.

Ko sanje postanejo salezijanska resničnost

Usposabljanje salezijanskih animatorjev 2024

V veržejskem Marijanišču so prvi januarski konec tedna »novo« sezono odprli mladi pripravniki, animatorji in mentorji s salezijanci iz salezijanskih mladinskih centrov in ustanov Cerknica, Ljubljana Rakovnik, Ljubljana Kodeljevo, Želimlje, Celje, Sevnica, Šentrupert, Maribor in Veržej.

Čeprav je hiša pokala po šivih, je bilo ozračje odlično. S petjem, plesi, pogovori in dejavnostmi so se udeleženci dodobra povezali in spletli tesne medsebojne prijateljske vezi.

Pripravniki so v izobraževalnem delu prisluhnili Petru Pučniku, ki jim je preprosto in z življenjskimi primeri predstavil štiri stebre oratorija ter jih tako vtisnil v mlada srca da so prav oni najpomembnejši in nepogrešljivi pri vzgoji mladih.

Jure Babnik je animatorje skozi razlago don Boskovih sanj pri devetih letih spomnil na to, da so bile to pravzaprav Jezusove sanje za mlade tiste časa in tudi za mlade današnjega časa, da bi spoznali, kako lepa je krepost in kako nekaj slabega je greh. Mladi animatorji so imeli še delavnice Mladi danes in delo s problematičnimi otroki, ki jo je vodil Janez Sečnik.

Mladi so se duhovno poglobili pri večerni adoraciji, molitvenih trenutkih in svetih mašah. Zaključno sveto mašo je vodil inšpektor Marko Košnik, ki se je mladim zahvalil za njihovo pričevanje in jih spodbudil, naj vztrajajo v veri in salezijanski karizmi.

Kljub kratkemu spancu in kislemu vremenu se je skoraj 150-glava množica ob koncu skupnih dni poslovila z navdušenjem, nasmehi in objemi, v zavedanju, da jih povezuje don Boskova karizma, poslanstvo med prijatelji in mlajšimi ter medsebojna povezanost.

Foto: G. Valič in Z. Dragar

 

        

Program je sofinanciran s strani Urada RS za mladino.

Morda vas zanima tudi