V korak z mladimi.

Konferenca o komunikaciji 2024: »Oblikovanje jutrišnjega dne«

Od 1. do 7. avgusta 2024 bo na Salezijanski papeški univerzi (UPS) v Rimu potekala konferenca o komunikaciji 2024 z naslovom Shaping tomorrow [oblikovanje jutrišnjega dne], v organizaciji salezijanskega Sektorja za komuniciranje in Fakultete za vede družbenega komuniciranja UPS.

Konferenca bo znanstveno-izobraževalne in praktične narave in bo tudi nadaljevanje dejavnosti in tematik salezijanske Šole komunikacije ter dogodkov, povezanih z 200-letnico don Boskovih sanj pri devetih letih. Udeleženci z vsega sveta bodo ob tem lahko spoznali Rim, salezijanske kraje in medije, povezane z Vatikanom.

»Dogodek organiziramo predvsem za inšpektorialne delegate za družbeno obveščanje z vsega sveta in njihove sodelavce. Zato so k udeležbi poleg delegatov vabljeni vsi, ki sodelujejo pri komunikacijskem procesu salezijanskih inšpektorij,« pravi salezijanec iz Sektorja za komuniciranje Maciej Makula, koordinator pobude.

Glavni cilj konference, ki se je razvila iz smernic Sektorja za evangeljsko, sinodalno, salezijansko, konvergentno in umetniško komunikacijo, je pomagati pri usmerjanju družbene komunikacije v salezijanski družini ter pri vzgoji za pravilno in učinkovito družbeno komunikacijo znotraj same salezijanske družine. Obenem želi Konferenca o komunikaciji 2024 razkriti in poglobiti svet komunikacije mladih, z mladimi in za mlade ter ustvarjati globalne mreže komunikativnega pripovedovanja za pomoč dobrim kristjanom in poštenim državljanom pri njihovi rasti. Komunicirati za salezijance namreč vedno pomeni tudi vzgajati in pričevati.

Na programu bo obravnavanih veliko področij, povezanih v glavne teme:

  • komuniciranje za skupno rast in medsosedske odnose;
  • epohalne spremembe: digitalna kultura in umetna inteligenca;
  • vzgojitelji in komunikatorji v infosferi;
  • ustvarjalci novih jezikov in paradigem za evangelizacijo;
  • notranja in zunanja komunikacija v Cerkvi in salezijanski družbi;
  • ekologija, podnebne spremembe, migranti in begunci;
  • komunikacija srečanja;
  • salezijanske komunikacijske smernice.

Ob predstavitvi konference o komunikaciji 2024, ki jo je zasnoval in podprl salezijanski Sektor za družbeno komuniciranje, je vrhovni svetovalec za družbeno komuniciranje Gildasio Mendes dejal: »To je resnično pomemben dogodek, saj je pomemben del ‘sanj’, ki jih gojimo za komunikacijo Družbe. Z njo nameravamo seznaniti delegate z vsega sveta o najbolj perečih vprašanjih današnje stvarnosti, dati življenje odprtemu, povezanemu in učinkovitemu komunikacijskemu omrežju v službi Cerkve ter se medsebojno obogatiti v izmenjavi izkušenj in vizij.«

Trenutno so še odprte prijave za delegate za družbeno obveščanje in njihove sodelavce, ki nameravajo sodelovati. V prihodnjih tednih in mesecih pa bodo obelodanili dodatne ideje in sporočila, ki bodo bolj celovito prikazala različne vsebine, pomene, govorce in namene dogodka.

Medtem že lahko obiščete spletno stran www.shapingtomorrowsdb.org

ANS

Morda vas zanima tudi