V korak z mladimi.

Koordinacijska ekipa SYM Evropa v Rimu

Salezijanska mladina

V začetku maja se je v Rimu, generalni hiši sester HMP, zbrala na letnem srečanju koordinacijska ekipa za salezijansko mladinsko gibanje Evrope.

Poleg načrtovanja generalne skupščine, ki bo v novembru v Bruslju, je ekipa opravila triletno evalvacijo svojega dela. Tako so pogledali kaj je bilo do sedaj narejeno, ocenili lanski Confronto, ter načrtovali za prihodnost. Vrhovnega svetovalec za mladinsko pastoralo, salezijanec Fabia Attard, je imel za vse tudi kratek vsebinski poudarek o letošnji sinodi mladih. Tako so pogledali tudi kaj kot salezijanska mladina lahko naredimo na tem področju. Sestra Runita Borja, HMP, pa je imela nagovor o salezijanski mladinski duhovnosti. Kar nekaj časa je z njimi preživela  vrhovna predstojnico sester HMP, s. Yvonne Reungoat, ki je spregovorila o mladih kot upanju za jutri.

Z letošnjim letom bo koordinacijska ekipa, ki je zadnja tri leta koordinirala in spodbujala evropsko salezijansko mladino – Anne-Florence iz Francije, Carina iz Avstrije in Blažka iz Slovenije, zaključila svoje delo. Tako bodo konec novembra na generalni skupščini predstavnikov salezijanske mladine iz posameznih držav Evrope, potekale volitve nove koordinacijske ekipe.

Morda vas zanima tudi