V korak z mladimi.

Koronaoratorij: nove priložnosti in blagoslov

V Don Boskovem centru v Celju so voditelji in mladi animatorji iz salezijanskega mladinskega centra kljub omejitvam zaradi pandemije covid-19 v prvi polovici julija pripravili in izvedli letošnji dvotedenski oratorij. Oratorij 2020 je bil že 21. po vrsti, odkar so leta 2000 v Celju začeli s to vseslovensko salezijansko vzgojno-počitniško dejavnostjo.

Kot vsako leto odmeva tudi letošnji oratorij. Med drugim je animatorka Favstina na njihovi spletni strani zapisala vtise o letošnjem dogajanju.

Skozi oba tedna oratorija v letošnjem letu smo spoznavali življenje svetopisemske junakinje kraljice Estere.

V prvem tednu oratorija, ki smo ga začeli s ponedeljkom, 29. junija, smo se naučili nekaj novih plesov, bansov, si pri delavnicah izdelali uporabne in manj uporabne ter s tem bolj ustvarjalne izdelke. Med drugim smo si v prvih dneh izdelali tudi maske, ki so nam na oratoriju vsak dan prišle prav.

Po zaslugi animatorske zasedbe smo po jutranji molitvi in dvigu zastave dan karseda izkoristili. Ne glede na število udeležencev, ki jih je bilo v prvem tednu okoli 40, v drugem pa kakih deset več, in animatorjev (14-23), smo se držali ukrepov zaradi pandemije, ki so nas iz določenega vidika omejevali, z drugega vidika pa nam dajali možnost za večjo povezanost zaradi manjših skupin ter možnost iskanja drugačnih, še bolj izvirnih načinov izvedbe oratorija.

Iz preventive smo tako udeležence razdelili v skupine po triadah. Udeleženci in njim dodeljeni animatorji so se gibali po le zanje določenih območjih. Menim, da smo s tem tako animatorji kot tudi udeleženci krepili svojo odgovornost ter zavedanje, kako pomemben je vsak človek.

Vir: celje.donbosko.si

Morda vas zanima tudi