V korak z mladimi.

Krakovski inšpektor o salezijancih v Ukrajini

Ukrajinski otroci iz Lucka v molitvi za mir

Marcin Kaznowski, salezijanski inšpektor poljske salezijanske inšpektorije Krakov, je 24. februarja na uradni spletni strani inšpektorije objavil posebno sporočilo ob ruskem napadu na Ukrajino.

»Zaradi izbruha sovražnosti v Ukrajini prosim celotno salezijansko družino naše inšpektorije, naj moli za mir v tej državi in ​​za milost kesanja za tiste, ki se postavljajo za gospodarje življenja in smrti drugih ljudi.«

Med drugimi je ogroženo življenje poljskih salezijancev, ki delujejo v Ukrajini. Krakovska inšpektorija v Ukrajini vodi pet salezijanskih centrov: v Odesi delujejo trije salezijanci, v Korostyshivu prav tako trije, v Žitomiru sta dva poljska salezijanca, v Peremyshlyanyu dva in v Bibrki blizu Lvova štirje salezijanci. Dva salezijanca sta v času napada izven meja Ukrajine.

Inšpektor je v stalnem stiku s sobrati, ki so ga obvestili, da bodo ostali na svojih mestih in spremljali svoje vernike in mlade, ki so jim zaupani v tem težkem času. V imenu inšpetkorije jim obljublja vso molitveno, logistično in materialno podporo. Prav tako se je spomnil salezijancev grško-katoliškega obreda, ki delujejo v Lvovu in Kijevu in jih priporoča v molitveno podporo.

»Spomnimo se tudi vseh salezijanskih sodelavcev v Ukrajini in celotne tamkajšnje salezijanske družine, ki v teh urah doživlja vojno nesrečo. Naj jih varuje Marija Pomočnica, ki jo je don Bosko izbral za zavetnico naše družbe in salezijanske družine.«

Morda vas zanima tudi