V korak z mladimi.

Krščeni v isto ime

Letošnji 1. salezijanski vikend za družine

Kar 22 družin se je zbralo v veržejskem Marijanišču na že tradicionalnem salezijanskem vikendu za družine, ki ga pripravlja ekipa salezijancev (Peter in Janez), sester hčera Marije Pomočnice (s. Barbara in s. Martina), salezijancev sotrudnikov (Tilen) in animatorjev.

Stari in novi obrazi so se spoznali prvi večer na spoznavno-zabavnem večeru. Nato sta sledila natrpana dneva duhovnosti in družabnosti v salezijanskem duhu, a vseeno je bilo ves čas sproščeno in veselo v prav vseh kotičkih hiše. Starejši so prisluhnili trem predavanjem in delavnicam: Poklican po imenu, Neizbrisno znamenje, Poslanstvo. Za lažje razumevanje: ves konec tedna je bil v znamenju zakramenta svetega krsta, kar so udeleženci nazorno prčevali tudi pri zaključni sveti maši. Mladi in otroci, ki so predstavljali večino (!) udeležencev, pa so se zabavali in izobraževali po svoje pod mentorstvom prizadevnih animatorjev.

V tem duhu so obiskali tudi lončarsko delavnico in vsaka družina je okrasila in pobarvala svoj kropilček, ki so ga nato tudi odnesli na svoj dom. Veselje in druženje so zapečatili v igralnicah, pri Štrku, na sprehodih in ob skupnih obedih, duhovno piko na i pa so dodali pri zaključni sveti maši v župnijski cerkvi, ob koncu pa so otroci staršem pripravili še majhno presenečenje pred cerkvijo, ko so jih veselo zasipali s snegom. Marsikdo od staršev je dejal, da je to njuna ponovna poroka. 🙂

Morda vas zanima tudi