V korak z mladimi.

Letni oratorij 2023 pri Don Bosku v Celju

V dveh tednih je preko 150 otrok spremljalo 20 animatorjev

V petek, 14. julija 2023, se je z izletom v Termalni park Aqualuna v Podčetrtku zaključil letni oratorij SMC Celje. Animatorji so resno zavihali rokave in pod vodstvom vodje Salezijanskega mladinskega centra Viktorja Ganca prevzeli odgovornost za nemoten potek programa, ki je v dveh tednih povezal več kot 150 otrok s širšega območja Celja.

Letni oratorij je v Don Boskovem centru Celje potekal v skladu z geslom Oratorija 2023 »Stopi na pot«, povzetem po literarni predlogi iz Tolkienove trilogije o Hobitu. V prvem tednu, med 3. in 7. julijem, so poleg tradicionalnih vsebin (igra, molitev, kateheze, delavnice) oratorij obiskali Slovenska vojska in gasilci, v petek, na najbolj vroč dan, pa so se odpravili na izlet do stolne cerkve sv. Danijela v mestnem središču in se osvežili na celjskem Letnem kopališču.

V drugem tednu so gostili posebnega gosta: v sredo, 12. julija, jih je je obiskal čarodej Andrej in navdušil hvaležno oratorijsko občinstvo z enkratno predstavo. V četrtek je napovedan obisk gasilcev odplaknila nevihta, a so se vseeno zabavali in se po skupinah preizkusili v oratorijskem kvizu. Nagrada za vztrajnost in pozornost animatorjev ter za veselje in hvaležnost otrok je sledila zadnji dan, ko so se z vlakom odpeljali na celodnevno kopanje v Termalni park Aqualuna v Podčetrtku.

Povzeto po: celje.donbosko.si

Morda vas zanima tudi