V korak z mladimi.

Letno srečanje generalnega izvršnega organa »Don Bosco Youth Net«

Od petka 10. do nedelje 12. marca 2023 so se v Sliemi na Malti sestali predstavniki članic mreže salezijanskih mladinskih organizacij »Don Bosco Youth Net« na letnem srečanju generalnega izvršnega organa (General Executive Body).

Srečanja, ki ga je gostila malteška organizacija »Salesian Pastoral Youth Service« (SPYS), se je udeležilo 13 predstavnikov iz prav toliko držav. Iz Slovenije se je srečanja udeležila Klavdija Žnidaršič z Rakovnika kot predstavnica Mladinskega ceha.

Prvi dan je bil priložnost za spoznavanje novih predstavnikov in ponovno povezovanje izkušenejših članov. Čas je bil tudi za predstavitev organizacij članic. Skupina je obiskala strukture salezijanske šole in doma »St. Patrick«, popoldne pa v Valletti spoznala delo SPYS, salezijancev in salezijanske družine na Malti.

Dela generalnega izvršnega organa so potekala ves naslednji dan. Organ se je sestal, da bi se soočil z aktivnostmi, predvidenimi za leto 2023, in prisluhnil dejavnostim vsake prisotne organizacije članice. To je bila tudi priložnost za oceno stanja mreže. Po dejavnostih mreže so člani SPYS prisotne popeljali v Dingli na obisk inštituta »Savio«.

Na naslednjem srečanju generalnega izvršnega organa, predvidenega za oktober, bodo potekale volitve za predsedstvo in upravni odbor ter poglobitev skupnega dela mreže, da bi lahko dali še več priložnosti in ponudb mladim.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi