V korak z mladimi.

»MAJCENa hostija«

Majcnova nedelja na Rakovniku

Zadnjo nedeljo v septembru slovenska salezijanska družina praznuje t.i. Majcnovo nedeljo, ko se spominja in priporoča Božjemu služabniku, salezijanskemu misijonarju Andreju Majcnu. Tudi letos so se kljub pandemiji covida-19 zbrali Marijini častilci v rakovniškem svetišču, kjer je sveto mašo daroval msgr. Miro Šlibar, dolgoletni bolniški duhovnik, ob somaševanju vicepostulatorja dr. Alojzija Slavka Snoja ter župnika in dekana Mirka Simončiča.

V pridigi je orisal spomine na bolniška srečanja z mnogimi salezijanci, seveda pa se je ustavil pri Božjem služabniku Andreju Majcnu ter izpostavil njegovo ponižnost, usmiljenje in marijansko držo. Ko je bil Andrej Majcen v bolnišnici, mu je večkrat smel prinesti sveto obhajilo in se zgledoval v njegovi potrpežljivosti in prenašanju bolezni. Kot se je izrazil, je bil Andrej Majcen res majcena hostija, ki izžareva veliko Božjo dobroto in svetost.

Po sveti maši so se salezijanci, sestre FMA in nekateri verniki odpeljali na ljubljanske Žale, kjer so se zbrali v kratki molitvi na grobu Božjega služabnika Andreja Majcna.

Foto: M.G., M.S., J.K.

Morda vas zanima tudi