V korak z mladimi.

»Bilo je milostno, veselo in pestro«

Mala kronika adventnih duhovnih vaj v Želimljem

Želimeljska salezijanska ustanova je ob gimnaziji in dijaškem domu že desetletja znana tudi po duhovnih vajah za osnovnošolsko in srednješolsko mladino ter ministrante. Tradicionalno se je tudi letos na četrto adventno nedeljo zaključil adventni sklop štirih duhovnih vaj, na katerih so se zvrstili otroci od 4. do 7. razreda, od 6. do 8. razreda, od 7. do 9. razreda ter ministranti.

Vsakokratni vrvež množice otrok, ki je pokala po šivih, je dokaz predanega dela in temeljitih priprav voditelja Gašperja Otrina in mladih salezijancev v sodelovanju z animatorji, največ je dijakov iz Doma Janeza Boska.

Letošnja adventna rdeča nit, ki je spremljala potek duhovnih vaj, je bil film Fatima in njegovo sporočilo o molitvi, posebno o molitvi rožnega venca. Udeleženci so spoznavali Marijino prikazovanje, sporočilo in zgodbo pastirjev, ki se jim je prikazovala. Ob filmu so lahko začutili in ovrednotili Marijino bližino in njeno pomoč na naših poteh.

Vse je ob igrah, zabavi in veselju povezovala glasna molitev rožnega venca, ki je potekala kar ob sprehodu po vasi ob soju bakel. »Bilo je milostno, veselo in pestro. Bogu smo zares hvaležni za prelepe vikende!«

Vir: FB Majcnov dom Želimlje

Morda vas zanima tudi