V korak z mladimi.

Mariborsko ZMP praznovalo z jubilantom

»Osemdeset let, to je bilo zame nepredstavljivo v otroštvu, kajti pogled ni nesel tako daleč, niti z daljnogledom ne. Sedaj pa je zverižena osmica nenadoma padla kot z neba, kakor če zasveti utrinek na nebu. Sivi lasje naj bi bili zunanje znamenje življenjske izkušnje in modrosti. Baje so si v starih časih mladi pred sivimi glavami (starci) zatisnili usta, odprli pa ušesa, da bi slišali, kako zveni modrost sivih let – glav. ‘Zakaj pri ljudeh je razumnost isto kot sivi lasje in brezmadežno življenje kot visoka starost’ (Mdr 4,9).«

Tako je zapisal salezijanec Tone Ciglar v knjižici Drobtinice z 80-letnikove mize, ki jo je izdal ob svojem jubileju. V soboto, 2. aprila, so se v Don Boskovem centru na mesečnem srečanju zbrali člani in članice Združenja Marije Pomočnice in poleg Marije Pomočnice počastili tudi 80. obletnico svojega duhovnega voditelja Toneta Ciglarja.

Bogu so se zahvalili za vse prejete milosti in blagoslove, slavljencu pa so zaželeli lepih, zdravih in blagoslovljenih let ter skupnih trenutkov. V spomin so mu podarili štolo s podobo Marije Pomočnice.

Morda vas zanima tudi