V korak z mladimi.

Marijin praznik v Murski Soboti

Člani ZMP Murska Sobota praznovali praznik Marije Pomočnice

24. maj je vsako leto slovesni praznik za vso salezijansko družino: salezijance, sestre Hčere Marije Pomočnice, Združenje Marije Pomočnice in druge veje salezijanske družine.

Člane Združenja Marije Pomočnice (ZMP) je don Bosko hotel imeti kot izraz hvaležnosti Mariji za vse dobrote, ki mu jih je izkazala v življenju. Člani ZMP Murska Sobota se vsakega 24. v mesecu zbiramo v občestvo molitve pred Najsvetejšim v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Ob Mariji odkrivamo bogastvo Evharistije in poglabljamo duha salezijanske družine.

Kot pripravo na praznik Marije Pomočnice smo opravljali devetdnevnico od 15. do 24. maja z enourno molitvijo pred Najsvetejšim pred večerno sveto mašo.

V nedeljo, 20. maja, smo se udeležili romarskega shoda ob prazniku Marije Pomočnice v Veržeju, kjer smo člani tudi vodili molitveno uro za duhovne poklice. Nato je sledila osrednja procesija po veržejskih ulicah z milostnim kipom, ki so ga nosili in varovali domači gasilci. Sveto mašo na dvorišču Marijanišča je vodil glavni urednik radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

Na sam slovesni praznik Marije Pomočnice, 24. maja, pa smo člani med večerno sveto mašo, pod vodstvom duhovne voditeljice s. Cilke Hozjan HMP, obnovili svoje obljube Mariji Pomočnici. Sveto mašo je vodil stolni župnik Goran Kuhar. Bil je zelo lep praznik, saj smo bili skupaj združeni člani ZMP, letošnji prvoobhajanci, ki se pripravljajo na prejem prvega sv. obhajila in sestre HMP Murska Sobota. Vsi skupaj smo Mariji iz vsega srca povedali, da jo imamo radi. Vsi skupaj smo bili Marijini otroci in smo svoje življenje zaupali Njej in ji obljubili, da bomo hodili po poti za Njo.

Praznik se je nadaljeval v dvorani ob klepetu in številnih dobrotah, ki so jih pripravili člani Združenja Marije Pomočnice.

Člani ZMP se trudimo širiti lepo don Boskovo pobožnost do Marije. Vsakoletna obnova naše posvetitve Marij Pomočnici ni le izrečena molitev, marveč je dejanje, ki nas obvezuje, da to, kar obnavljamo, tudi uresničujemo Bogu v slavo, sebi in svojemu bližnjemu pa v duhovno korist. Naša izročitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Kamor koli nas vodi pot, nas Marijine oči vedno spremljajo. Z izročitvijo Mariji ji damo častno besedo, da bomo v skladu s tem dejanjem tudi živeli. Če hočemo ostati zvesti, vedno znova potrebujemo notranjo pomoč Božje milosti in zunanjo spodbudo. Milost zvestobe posvetitvi si je treba izprositi z redno molitvijo, z življenjem iz Božje besede, svete evharistije in zakramentov. Naj rast Združenja blagoslavlja Gospod po priprošnji Marije Pomočnice, saj vemo, da je posameznik nemočen, skupaj pa zmoremo veliko. »Po Mariji k Jezusu,« je bila in je še vedno najbolj varna pot za srečno večnost.

Mihaela Žökš, predsednica ZMP Murska Sobota

Morda vas zanima tudi