V korak z mladimi.

Maturantski ples v Mužlji

V salezijanskem domu v Mužlji je 12. februarja 2022 potekal maturantski ples za dijake dijaškega doma Emavs in dijakinje dekliškega internata Karolina, ki ga vodijo sestre notredamke v Zrenjaninu.

Slovenost je potekala v telovadnici dijaškega doma Emavs. Med drugimi je zbrane dijake in dijakinje ter njihove starše nagovoril salezijanec Stojan Kalapiš in mladim položil na srce ohranitev krščanskih kreposti, s posebnim poudarkom na usmiljenju, prijaznosti, krotkosti, potrpežljivosti, odpuščanju in ljubezni.

V salezijanskem dijaškem domu Emavs letos biva osem maturantov. Zadnji dve leti po besedah ​​vzgojitelja Ferenca Gabone zaradi pandemije nista bili lahki, saj fantje, ki so prišli od daleč, niso odhajali domov, temveč so ostajali v domu in so imeli možnost vključevanja v domske dejavnosti. V dom je v letošnjem šolskem letu prišlo 22 novih fantov, glede na prostor pa bi jih lahko sprejeli še enkrat toliko. Mladi prihajajo ne le iz Banata, temveč iz širšega področja Vojvodine. Dijaški dom Emavs je zelo prepoznaven zaradi salezijanske vzgojne metode in nudi dobre možnosti za učenje.

Vir: hetnap.rs/foto: Róbert Deák

Morda vas zanima tudi