V korak z mladimi.

Mednarodne salezijanske igre mladih

Pester napovednik največjega salezijanskega športnega dogodka v Sloveniji

cof_soft

Pred nami je 30. jubilejna izvedba PGSi – mednarodnih salezijanskih iger, ki bodo potekale od 30. aprila do 5. maja 2019 v Ljubljani z glavnim prizoriščem na Kodeljevem. Prijavljenih je okoli 1200 mladih s spremljevalci iz 14 evropskih držav, Egipta in ekipo mladih azilantov iz azilnega doma v Postojni.

Tokratne igre PGSi 2019 bodo potekale pod sloganom »igrišče združuje«. Združuje različno govoreče mlade, športnike, animatorje, navijače, najpomembneje pa je, da jih združuje v pošteni igri s poudarkom na fair-play, kar je dobra osnova za osebnostno rast mladostnika.

Mladi športniki se bodo v času iger pomerili v štirih različnih športih: futsal, odbojka, košarka in namizni tenis. Vsa tekmovanja bodo potekala na prostem v športnem parku Kodeljevo in bližnjih telovadnicah, večerni dogodki pa se bodo odvijali prav v dvorani Kodeljevo.

V času iger bo poleg športnih tekmovanj potekalo tudi druženje in dejavnosti v šotoru »Valdocco« ter večerni dogodki v dvorani Kodeljevo: slavnostna otvoritev, duhovni večer z adoracijo, pri kateri bo sodelovala skupina Abend, festival narodov in zaključna prireditev s podelitvijo nagrad. V imenu vrhovnega predstojnika salezijancev se bo odprtja udeležil pokrajinski svetovalec za Srednjo in severno Evropo Tadeusz Rozmus, skupno sveto mašo pa bo vodil metropolit in ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Vabljeni k spremljanju: www.pgsi2019.si in družbena omrežja @pgsi2019

Morda vas zanima tudi