V korak z mladimi.

Mednarodno srečanje salezijanske mladine

Ocean vere

Po zgledu lanskega Confronta v Italiji, je salezijanska mladina iz Avstrije sredi avgusta pripravila mednarodno srečanje mladih iz Avstrije, Slovenije, Slovaške, Nemčije in Ukrajine. Sračenja se je udeležilo okoli 40 mladih, med njimi tudi Laura, Mirjam in Blažka iz Slovenije.

Srečanje smo pričeli z uvodnim spoznavanjem in plesom, ki je bil zvesti spremljevalec skozi cel teden. Razdeljeni smo bili v mednarodne skupine, ki so bile kraj podelitve, razprave, zabave in učenja. Poleg vseh zabavnih delov in druženja smo vsak dan imeli vsebinske poudarke – tako nas je prvi dan nagovorila s. Runita Borja, ki je odgovorna za mladinsko pastoralo pri sestrah HMP na svetovni ravni. Spregovorila je o svoji osebni poti vere in nas spodbudila, da se pogumno odpravimo vsak na svojo pot.
Naslednji dan nam je spregovoril Renato Cursi, iz dikasterija SDB v Rimu, ki nam je spregovoril o naši veri s povezavo s Cerkvijo, letošnjo sinodo mladih, salezijanskio družino. Njegovo temo je nadaljeval salezijanec Patrick Anthonyraj iz Rima in dodal še razmišljanje o don Bosku kot možu vere.

Avstrijska ekipa je ustvarila številne delavnice, na katerih se je vsakdo naučil plesati valšek, peti tradicionalne avstrijske pesmi, ter nas zvečer odpeljala še na “Prater”, kjer smo lahko občudovali Dunaj ponoči. Spoznali smo ga tudi podnevi, obiskali smo nekaj tipičnih lokacij na Dunaju, ter se odpravili tudi k Schönbrunnu.

Sam naslov – ocean vere – nas je prav tako vabil k osebnemu odnosu z Bogom. Tako smo imeli vsak dan skupne jutranje in večerne molitve, sveto mašo, Marijino procesijo, adoracijo, slavljenje, puščavo.

Posebej smo hvaležni za izkušnje in nova prijateljstva. Salezijansko mladinsko gibanje v Evropi je živo, in pripravljeno na prihajajočo  škofovsko sinodo z naslovom “Mladi, vera in razločevanje poklicanosti”.

Morda vas zanima tudi