V korak z mladimi.

Miklavž obiskal najmlajše ukrajinske sirote

Kljub temu, da sv. Miklavž ob svojem prazniku obišče vse otroke, mu je bila letošnja pot v Slavino še posebno v veselje. Zakaj? V Sloveniji praktično ne poznamo več sirotišnic, ki bi skrbele za takšne sirote, kot so od letošnje pomladi nastanjeni v Slavini pri Postojni. Prav zaradi tega je je bilo to posebno doživetje tudi za sv. Miklavža. V Slavino se je zaradi vojnih grozot in ruske agresije preselila sirotišnica iz ukrajinskega Severodonecka z 20 malčki.

Otroci se v Slavni počutijo zelo dobro. Veseli so prijaznih domačinov, lepe okolice in dobre hrane.

Fundacija don Bosko je v mesecu novembru organizirala akcijo zbiranja sladkarij in igrač z naslovom »Podari veselje otrokom«. S tem je sv. Miklavžu pomagala zbrati darila za ukrajinske sirote, ki bivajo v Slavini.

Na povabilo k sodelovanju so se odzvali številni posamezniki in organizacije (salezijanski mladinski centri v Celju, Mariboru, na Rakovniku v Ljubljani, nekatere salezijanske ter druge župnije ter zaposleni in dijaki Doma Janeza Boska ter Gimnazije Želimlje).

Na sam praznik, v sredo, 6. decembra 2022, je sv. Miklavž v spremstvu angelov in pomočnikov sirotišnico v Slavini tudi obiskal. Družbo so mu delali tudi mladi talenti z Gimnazije Želimlje (čarodej ter glasbeniki), ki so otroke še dodatno razveselili.

Otroški nasmeh, presenečeni obrazi in navdušenje nad glasbo ter dogajanjem so najlepše plačilo vsem, ki so pri celotni akciji sodelovali. Iskrena hvala vsem!

Maja Borlinič Gačnik, Fundacija Don Bosko

Morda vas zanima tudi