V korak z mladimi.

Misija je mogoča

Srečanje salezijanske mladine

Celodnevnega sobotnega programa z obiskom in pričevanjem Toma Uzhunnalila je obiskalo lepo število mladih, ki jih nagovarja salezijanski duh in čutijo pripadnost salezijanski mladini.

Don Bosko in Marija Dominika Mazzarello sta se ob številnih izzivih odzvala s preroškim in inovativnim načinom delovanja med mladimi svojega časa. Zato smo se na povabilo papeža Frančiška ob izrednem misijonskem mesecu tudi mladi salezijanske mladine spraševali, kako biti misijonar v našem okolju. Ugotavljali smo, da je naše pričevanje velikokrat okrnjeno na zgled našega življenja. Biti sol zemlje in luč sveta, biti “izzivalni” in dodati nekaj več sodobnemu človeku ni vedno tako preprosto.

Poleg osebnega razmišljanja in pogovora v skupinah je bilo dovolj časa tudi za medsebojno druženje, ples, igro, petje, … vse tisto, kar je značilno za salezijanski duh. Popoldne je naše srečanje s pričevanjem obogatil tudi salezijanski duhovnik Tom Uzhunnalil, ki je bil leto in pol ugrabljen s strani islamistov in naposled tudi izpuščen. Njegova izkušnja je dokaz, da je kljub številnim preizkušnjam Bog vedno ob nas in nas opogumlja. Misija je torej mogoča, če naše poslanstvo temelji na molitvi in zaupanju v Jezusa Kristusa.
Morda vas zanima tudi