V korak z mladimi.

Misijonski križ za Polono Dominik

Na Rakovniku so obhajali don Boskov praznik

Letošnji don Boskov praznik je bil v župnij Ljubljana Rakovnik poseben iz dveh razlogov: mladi animatorji so po dveletnem usposabljanju prejeli diplome, mlada laiška misijonarka Polona Dominik pa je pred celotnim občestvom prejela misijonski križ.

Mašno slavje je ob gostoma Jožetu Andolšku, salezijanskemu misijonskemu animatorju, in Matjažu Križnarju, ravnatelju Misijonskega središča Slovenije ter domačih sobratih salezijancih daroval inšpektor Marko Košnik, ki je Poloni tudi podelil misijonski križ. V pridigi je don Boska povezal tako z misijoni kot mladimi animatorji v eni sami besedi: veselje.

Don Bosko je z veseljem opravljal poslanstvo med mladimi, k čemur je povabil tudi animatorje, naj z veseljem na obrazu pričujejo in delujejo med svojimi vrstniki in otroci, ki jim jih zaupajo starši. Prav tako letos mineva 150 let od don Boskove prve misijonske odprave, ko je svoje sobrate poslal v Patagonijo. Poloni, ki se ponovno odpravlja med svoje ljubljene Afričane, v glavno mesto Etiopije, tokrat tudi uradno kot laiška misijonarka, je zaželel poguma, vztrajnosti in predanosti.

Vse, ki so napolnili svetišče Marije Pomočnice, je povabil, naj posnemamo don Boska v njegovi hoji za Jezusom in tako udejanjamo lastno pot svetosti, na katero smo vsi poklicani.

Polono so pri slovesnosti množično podprli domači, znanci, farani, salezijanci in salezijanci sotrudniki, ki jim pripada tudi sama. Z ubrano pesmijo in sodelovanjem so slavje obogatili člani mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Tine Ključevšek, mladi instrumentalisti in animatorji SMC Ljubljana Rakovnik.

Morda vas zanima tudi