V korak z mladimi.

Misijonsko pričevanje na »Katoliškem inkubatorju«

Program »Katoliški inkubator«, za katerim stoji Salezijanski mladinski center Celje z mentorji, je drugič v letošnjem šolskem letu in prvič izven Don Boskovega centra povabil mlade, animatorje in družine s širšega območja tega dela Celjskega, ki so napolnili Dom sv. Jerneja v Vojniku.

Navzoči so skupaj z glasbeno skupino sooblikovali slavilni večer s petjem, duhovnim nagovorom in molitvijo v tišini. Večer je popestril gost Oscar Kimangou, mladi misijonar v Sloveniji. 29-letni salezijanec iz Republike Kongo, ki opravlja vzgojno-pastoralno prakso v salezijanski skupnosti in Don Boskovem centru Celje, je spregovoril o svojem otroštvu, družini in poklicni poti, ki ga je pripeljala do salezijanskega poklica in do Slovenije, kjer že drugo leto deluje kot misijonar.

Nekaj misli, ki so navdušile in tudi nasmejale navzoče v dvorani, je namenil poklicu salezijanskega misijonarja v Sloveniji, kot ga doživlja v tem prvem obdobju svojega bivanja pri nas.

Dogodek je povezovala domačinka Klara Podergajs. Navzoče sta poleg Oscarja na kratko nagovorila tudi mentor »Katoliškega inkubatorja«, salezijanec Viktor Ganc, in domači župnik Anton Perger, ki je vsem navzočim, še posebej mladim organizatorjem večera, ob koncu izrekel zahvalo in podelil blagoslov. Po zaključni pesmi se je veselo druženje ob bogato obloženi mizi nadaljevalo v avli doma.

Povzeto po celje.donbosko.si

Morda vas zanima tudi