V korak z mladimi.

Mladi z Rakovnika se pripravljajo na prejem zakramenta sv. birme

V pripravi na prejem zakramenta svete birme so birmanci in birmanskimi voditelji iz župnije Ljubljana Rakovnik preživeli čudovit zadnji marčevski konec tedna v Ankaranu.

V soboto so medse povabili paraolimpijca Darka Đurića, ki je s svojo zgodbo pritegnil pozornost in mladim dal lepo sporočilo, da v življenju več dosežemo, če se ne primerjamo z drugimi.

V nedeljo pa so jih obiskali sedanji in bivši animatorji z Rakovnika Kaja, Mitja, Žiga in Maša, ki so udeležencem spregovorili o svoji poti vere po sveti birmi. Eno od sporočil je bilo: če bi imeli na izbiro dve poti, eno boljšo in eno slabšo, je dokaj logično, da izbereš boljšo, da na nek način ostaneš povezan z Jezusom in tudi s Cerkvijo.

Poleg srečanj in pogovorov so maksimalno izkoristili odmore, ki so jih preživeli v druženju in igrah, s tem pa tudi duhovni del postane v čisto mladinski zasedbi kar naenkrat pravo doživetje. Za dobro počutje sta največ naredila Dominik in Ana, ki sta kuhala tako dobro, kot bi bili to njuni otroci; torej najboljše. Bogu hvala za čudovite duhovne vaje.

Povzeto po FB SMC Rakovnik

Morda vas zanima tudi