V korak z mladimi.

Postne duhovne vaje

Termini 20195.-7. april 2019 (Pohorje)

Vikend pričnemo vedno v petek ob 18ih z zbiranjem in končamo v nedeljo s kosilom okoli 13ih.

 

Napuhu vstop prepovedan!

Ponižnost je v Cerkvi in na splošno v današnji družbi večkrat narobe razumljena. Ponižnost ni to, da hodijo po tebi, da naokoli hodiš s sklonjeno glavo. Ne, gre za notranjo držo, gre za iskanje resnice, gre za sprejemanje lastnih šibkosti. Kako moramo iti preko sebe, kako v takšnih primerih napuh tu nima kaj delati. Da se zavedamo svojih šibkosti, da to znamo priznati, se sprejeti, pa je pomembno kakšen pogled imamo sami nase in kako na nas gleda Bog. Tako bomo poskušali priti od ponižnosti, napuha, zdrave samopodobe vse do sadov naše drže.

To bo tema letošnjih PDV. Trije termini mladih, ki si bodo izmenjavalii izkušnje, skupaj molili ter spletali prijateljske vezi.

INFORMACIJE

 • UDELEŽENCI
  Dijaki, študenti in mladi v poklicih do 30 leta starosti.
 • PRINESITE
  Dve rjuhi oz. spalno vrečo, copate, vse za osebno higieno, osebno beležko in sveto pismo. Kitaristi prinesite tudi kitaro!
 • KRAJI IN DOSTOP
  Bled: Zavod Dominika, Partizanska 6
  Pohorje: Smer Areh-Mariborska koča, Dominikov dom
 • PRISPEVEK
  35€
 • PRIJAVE
  Preko elektronske prijavnice: TUKAJ
 • FB: salezijanska mladina

 

Kaj so PDV?

Postne duhovne vaje (PDV) potekajo vsako leto med konci tedna v postnem času. Namenjene so dijakom, študentom in mladim v poklicih, do tridesetega leta starosti. Program zajema skupne molitve, delo in razmišljanje na aktualno temo po skupinah, ki jih vodijo animatorji, druženje ob glasbi, športu in sprehodu v naravo, spokorno bogoslužje in sv. spoved ter skupno nedeljsko praznovanje evharistije.

Postne duhovne vaje v minulih letih