V korak z mladimi.

Postne duhovne vaje

Termini 2019

22.-24. marec 2019 (Bled)
29.-31. marec 2019 (Pohorje)
5.-7. april 2019 (Pohorje)

 

Lanski termini in tema

Bled 2018

Pohorje I.

 

POSTOJ,
ZMAGA = TVOJ BOJ!

Biti kristjan pomeni, da smo v nenehnem boju, ki poteka znotraj nas. Vsak dan se moramo odločati med dobrim in slabim, se bojevati proti skušnjavam. A brez skrbi, če se odločiš za boj, ne bo sam. Jezus je boj že dobil in zmagal. In mi imamo zmago v Njem. To pa ne pomeni, da se bomo izognili boju. Ne. Letos se bomo na postnih duhovnih vajah poglobili v Jezusov največji boj. Njegov boj za življenje. Spremljali ga bomo od zadnje večerje, k Pilatu, do križa, groba in vstajenja ter iskali naš veliki četrtek, petek, soboto in nedeljo.
Naj nas spremlja misel sv. Frančiška Saleškega: “V tej vojni smo v ugodnem položaju, ker vselej zmagamo, če se le hočemo bojevati. Nismo premagani dokler ne izgubimo življenja ali poguma.”

To bo tema letošnjih PDV. Trije termini, mladi, ki si bodo izmenjavalii izkušnje, se skupaj bojevali ter spletali prijateljske vezi.

Kaj so PDV?

Postne duhovne vaje (PDV) potekajo vsako leto med konci tedna v postnem času. Namenjene so dijakom, študentom in mladim v poklicih, do tridesetega leta starosti. Program zajema skupne molitve, delo in razmišljanje na aktualno temo po skupinah, ki jih vodijo animatorji, druženje ob glasbi, športu in sprehodu v naravo, spokorno bogoslužje in sv. spoved ter skupno nedeljsko praznovanje evharistije.

Postne duhovne vaje v minulih letih