V korak z mladimi.

Uskovniški tedni

Uskovniški tedni 2020 - Hvaležni Za Odrešenje

Mladi od 15. do 30. leta starosti vabljeni na štiri letošnje uskovniške tedne, ki bodo potekali v Dominikovem domu na Pohorju in v koči na Uskovnici.

»Učenci smo vsi enako!« je geslo, ki zbira mlade že 35 let na Uskovniških tednih. Salezijanci z mladimi teoretično, praktično in duhovno skrbimo za celostno vzgojo in oblikujemo odgovorne in aktivne sodelavce, animatorje. Tečaj spodbuja proces rasti v skupnosti in skupini, pomaga pri oblikovanju zrelega pogleda na življenje in spodbuja k poglabljanju v veri. Vsako leto nas izbrana tema vabi, da poglobimo odnos z Bogom, se učimo oblikovati zrelejši pogled na življenje ter rastemo v odnosih. Vsak, ki doživi ta uskovniški čudež, odide v dolino duhovno prerojen in bogatejši za vrsto prijateljstev, dobrih pogovorov ter veselih spominov.

Termini

Zasedeni so že vsi termini razen tistega za mlade, stare 23 let in več. 

POHORJE

I. teden: 12.-18. julij (vsa mesta že zasedena!)
II. teden: 19.-25. julij (vsa mesta že zasedena!)

USKOVNICA

Termin za mlade med 23. in 30. letom: 2.-8. avgust
III. teden: 9.-15. avgust (vsa mesta že zasedena!)

Tema

Na zgornjem plakatu lahko v sliki in besedi zaslediš vodo, ki simbolizira letošnjo rdečo nit: KRST. Letos bomo spoznavali sam obred krsta in njegov pomen. Ozavestili bomo, da s prvim zakramentom vstopimo v občestvo Cerkve ter prejmemo kraljevsko, duhovniško in preroško službo. Nenazadnje s krstom vstopamo v ljubezenski odnos z Bogom, postanemo Božji otroci. Jezus se je za vse nas daroval, nas svojo smrtjo odrešil. Pridi na Uskovniške tedne in pokaži svojo hvaležnost za odrešenje!

Informacije

Prispevek
85 € (plača se ob prihodu na program; v kolikor udeleženec ne more pokriti celotnega stroška prijavnine, se lahko predhodno dogovorimo za nižje plačilo)

Prtljaga
Sveto pismo, osebni dnevnik, pisalo, stvari za osebno higieno, obleka za teden dni, gorski čevlji, spalna vreča ali dve rjuhi, prevleka za vzglavnik, toplo obleko (1300m), glasbeni inštrument.

Voditelj
Boštjan Jamnik
031 486 554, salezijanska.mladina@sdb.si

Lokacija
Dominikov dom na Pohorju
Koča na Uskovnici

UT majica (po želji)
Prejmeš jo na Uskovniškem tednu, kako bo izgledala pa izveš kmalu 😉 (cena: cca. 8€)

               

Utrinki iz prejšnjih let

Utrinki iz terminov 2019
UT 1: 14.-20. julij 2019
UT 2: 28. julij – 3. avgust 2019
UT 3: 4.-10. avgust 2019
Utrinki iz terminov 2018
UT 1: 15.-21. julij 2018 
UT 2: 29. julij – 4. avgust 2018
UT 3: 5.-11. avgust 2018

Obvestilo o varovanju os. podatkov

Vsa polja, ki so označena z * so obvezna. Vaše podatke potrebujemo za izvedbo programa in jih bomo hranili do konca le-tega.

V skladu z novo uredbo o varstvu osebnih podatkov potrebujemo tvojo privolitev, da smemo hraniti tvoje podatke in te obveščati o naših dogodkih. Zato potrebujemo privolitev za vsako kategorijo, ki je navedena spodaj.
Salezijanska mladinska pastorala, v okviru katere se izvajajo Uskovniški tedni, bo kot upravljavec vaše podatke obdeloval in hranil izključno za namene obveščanja. Vaše podatke bomo hranili do preklica. Uporabo podatkov lahko kadarkoli prekličete na naslovu Salezijanske mladinske pastorale (Rakovniška 6, 1000 Ljubljana) ali prek e-pošte: salezijanska.mladina@sdb.si  IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV