V korak z mladimi.

Srečanje salezijanske mladine

Letošnje srečanje salezijanske mladine zaradi povečanega števila okužb ???????????? ?? ???????̌?? ?̌??. Izvedli ga bomo spomladi, oziroma takrat, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale.

???????? ??????!

Srečanje je namenjeno vsem mladim, ki se navdušujejo ob življenju in zgledu sv. Janeza Boska.

Tematiko sprejemanja samega sebe nam bo predstavil gost p. Branko Cestnik.

Priporočeni prispevek je 8 evrov. Prijave zbiramo do 8. oktobra.
SOBOTA: 8:30 zbiranje – 20.00 večerja in zaključek

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE? 

 • druženje
 • nove ideje
 • pričevanja
 • nov zalet
 • mladinsko duhovnost
 • delitev izkušenj

KDO NAJ PRIDE?

 • SMC-ji
 • uskovničarji
 • animatorji oratorija
 • želimeljčani
 • mladinske skupine
 • prijatelji don Boska

Cilji srečanja:

 • Okrepiti povezanost med mladimi in povezovanje različnih skupin, ki se zbiramo in delamo v duhu don Boskove karizme.
 • Dobiti konkretne pobude za nadaljnje delo z mladimi in poglobiti salezijansko identiteto.

Pomembne informacije

Vsak naj ima s seboj svojo zaščitno masko saj bo skozi celoten program obvezno nošenje zaščitnih mask.

S seboj imej steklenico vode/pijače za žejo. Pripravljene bodo točilne točke.

Program bo, v večini izveden zunaj, zato priporočamo da imate s seboj toplejša jesenska oblačila.

V zadnjih dneh pred pričetkom programa vam bomo poslali tudi izjavo o vašem zdravju, to imejte s seboj priprihodu/vpisu.

Upoštevaj vse aktualne ukrepe ter priporočila NIJZ in seveda se dogodka udeleži le, če si zdrav. Tako zagotovimo, da bomo vsi ostali zdravi.

Delavnice

Kaj doživlja druga oseba?

Morda ste si kdaj želeli slišati, kaj razmišljajo osebe drugega spola. Še veliko večja umetnost pa je začutiti sočloveka, se vživeti v njegovo življenjsko situacijo, mu prisluhniti in mu pomagati. Razumeti sočloveka in ga čutiti je za rast v odnosih nekaj najbolj pomembnega. Kaj je pri tem pomembno? Kako k drugi osebi pristopati? in na druga podobna vprašanja bomo skušali odgovoriti v tej delavnici.

Don Bosko in Viktor – prijatelja vseh ?

V Salezijanski mladinski center Podgorica v Črni gori vsakodnevno prihajajo mladi različnih narodnosti (albanci, črnogorci, hrvati …), različnih etničnih skupin (npr. romi), ter različnih veroizpovedi (muslimani, katoliki, pravoslavni). Salezijanec Viktor Ganc je 16 let delal med temi mladimi. Na delavnici bomo začutili delček njegove izkušnje, hkrati pa morda dobili kakšen odgovor, kako biti danes kot don Bosko odprti za vse mlade, s katerimi se srečujemo in kako jih nagovarjati.

I like to move it – zmigaj se

Znanstveniki v zadnjih raziskavah ugotavljajo, da se je s korono zmanjšala aktivnost in med mladimi povečala telesna teža. Gibanje ima pri tem pomembno vlogo. Na plesni delavnici bomo ob ritmih glasbe razmigali naše sklepe, pokurili nekaj odvečnih maščob, hkrati pa se naučili kakšen ples, s katerim bomo lahko animirali tudi druge otroke in prijatelje.

Moj avatar v spletu

FB, Instagram in druga družbena omrežja so preplavljena z različnimi vsebinami podanimi na različne načine. Ste se kdaj vprašali, kakšno sporočilo nosijo filmčki? Kako vplivajo na naše razmišljanje in vedenje? Kakšno podobo o nas samih in drugih nam vsiljujejo? Vseh odgovorov ne boste dobili, morda pa boste na delavnici ozavestili pomen, moč in namen sodobnih medijev.

Opravljam, torej sem.

Opravljanje je ena najbolj razširjenih in »prijetnih« stvari našega vsakdanjika. Vse dokler to zlovešče kolesje ne pogoltne tudi mene. Čemu služi opravljanje oz. kam lahko vodi? Zakaj je to tako priljubljen hobi? Kakšna je razlika med opravljanjem in opominjanjem? Če vam ni vseeno, kaj drugi govorijo o vas in vi o drugih; če želite spremeniti medsebojno komunikacijo, potem se te delavnice prav gotovo udeležite.

Prijavnica

Sporočamo, da je letošnje srečanje zaradi povečanega števila okužb ???????????? ?? ???????̌?? ?̌??. Izvedli ga bomo spomladi, oziroma takrat, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale.
???????? ??????! ?
- Ekipa salezijanske mladine

Predviden potek srečanja

8.30: Zbiranje, vpis

9.00: Pričetek programa

9.45: Tema – Sprejemanje samega sebe

gost p. Branko Cestnik

10.30: Dva kroga delavnic

12.30: Piknik

15.00: Velika igra

16.30: SMC – jam

17.45: Večerja

18.30: Slavilni večer

20.00: Besedica za lahko noč in blagoslov