V korak z mladimi.

Uskovniški dnevi za odrasle

Uskovniški dnevi za odrasle, ki so bili prvič organizirani leta 2011, so odziv na izzive časov. Program je zasnovan na sobivanju in sooblikovanju udeležencev ter je odprt za vse. Vključevati želi tako posvečene kot laike, tako družine kot samske. Cilj programa je ustvariti prostor osebne rasti odraslih katoličanov in utrjevanja njihove krščanske identitete preko izmenjave različnih pogledov, idej, mnenj ter izkušenj.

 

TERMIN 2018: 26.-29. julij

Prijave zbiramo na: uskovnica@gmail.com

 

Geslo

pusti.vrabcem.civkati@odgovoren.si

Smo v dobi, ki opeva svobodo in poudarja neizmerne možnosti, ki jih ljudje lahko svobodno izbiramo. Če pa pogledamo globlje, vidimo, da smo skozi potrošništvo, reklame, trende, obsedenost z videzom…. zelo preračunljivo vodeni. Kar malo strašljivo. Pritisk na naše izbire je skoraj na vsakem koraku. Službe pritiskajo, cel čas si nadziran, primerjan… na koncu dneva izmozgan… Ali so vse te neskončne možnosti (tudi tehnološke: računalniki, internet, vpetost v socialne mreže, virtualni svet…) res vedno dobre priložnosti, ali so lahko tudi pasti? Kako opaziti mejo? Kako v osebnem življenju rahljati vse mogoče pritiske, in kljub vsemu ostajati gospodar svojega življenja in svojih izbir?


Občestvo kristjanov je raznoliko, a največje bogastvo je, da znamo bivati skupaj. Priložnost, da odnose poglobimo, so Uskovniški dnevi za odrasle (UDO), ki so nastali na pobudo krščanskih laikov in salezijanskih duhovnikov ob 25-letnici Uskovniških tednov za mlade.

 

Lokacija

  • UDO se bodo letos dogajali v Dominikovem domu na Pohorju

Udeleženci

  • Odrasli nad 25 let, z družinami ali brez, laiki ali posvečeni.

Otroci

  • Otroci do 3 let: zanje poskrbijo starši sami.
  • Otroci od 3. leta starosti: za njihovo varstvo in program bodo poskrbeli vzgojitelji in animatorji.

Prtljaga

  • Sveto pismo, osebni dnevnik, pisalo, stvari za osebno higieno, obleka za štiri dni, gorski čevlji, spalna vreča ali dve rjuhi, prevleka za vzglavnik, topla obleka (1300 m nmv.), glasbeni inštrument …

Cena

  • 50 € za odraslo osebo25 € za otroka, predšolski otroci imajo brezplačno (dobrodošli pa so prostovoljni prispevki).

Prijave

  • Prijave zbiramo na naslov: uskovnica@gmail.com

 

Pripravljalna ekipa
Danijel in Katarina Ančimer, Boštjan Jamnik SDB, Špela Piško, Vlasta Merzel, Monika Pajk, Andrej Pučnik, Kristina Pučnik, Tina Smrečnik

Program

ČETRTEK

prihod, nastanitev in večerja
spoznavni večer

PETEK

intonacija dneva
predavanje na temo
delo po skupinah
popoldanski odmor
delo po skupinah
družabni večer

SOBOTA

intonacija dneva
delo po skupinah
izlet v naravo, puščava
sveta maša
delo po skupinah
družabni večer

NEDELJA

intonacija dneva
refleksija, plenum
sveta maša
kosilo in odhod domov