V korak z mladimi.

Mogočna pesem don Bosku na Kodeljevem

V dobrem tednu dni so relikvije sv. Janeza Boska na romanju po Sloveniji obiskale že dobro polovico predvidenih krajev. Tokrat so se za dan in noč zaustavile v Ljubljani na Kodeljevem.

V petkovem dopoldnevu so jih sprejeli v cerkvi sv. Terezije Deteta Jezusa. Pri sveti maši, ki jo je daroval dekan dekanije Ljubljana Moste Alojzij Grebenc ob somaševanju duhovnikov omenjene dekanije, so se zbrali verniki, da bi z najsvetejšo daritvijo počastili tudi izpostavljene relikvije svetnika, saj je tudi on v svojem življenju dajal največji poudarek evharističnemu Jezusu.

Skozi ves dan so bile predvidene molitvene ure in češčenje relikvij za posamezne skupine. K don Bosku so prihajali posamezniki, družine, in se zaustavili ob njem v tihi molitvi, molitvi rožnega venca.

Na večer se je prostorna župnijska cerkev napolnila. Sveto mašo je ob somaševanju duhovnikov daroval nuncij v Republiki Sloveniji nadškof Juliusz Janusz. Otroški, mladinski in župnijski mešani pevski zbor so z ubranim petjem slovesnemu bogoslužju dali mogočen in duhovno poglobljen ton.

Mladi so po sveti maši z molitveno uro uvedli v celonočno molitveno bedenje ob don Bosku, ki se je v jutranjih urah sklenilo s hvalnicami in s slovesom od don Boskovih relikvij.

Foto: Marko Suhoveršnik

Naslednja postaja na poti romanja: Ljubljana Rakovnik – Čarno jezero.

Morda vas zanima tudi