V korak z mladimi.

Molim, torej sem

Srečanja z Bogom v tem šolskem letu potekajo po načrtih. Vsak mesec se dvorana rakovniškega gradu napolni z mladimi, ki želijo poglobiti razloge svoje vere. V decembru jih je voditelj Klemen Balažič nagovoril z zahtevno temo krščanske vere: (ne)potrpežljivost v odnosih. Na zoprneže in nadležne ljudi skušajmo v evangeljski luči gledati kot na Božje poslance, ki nam sporočajo, da moramo bolj zaupati Bogu kot pa vztrajati v lastnem egu in s tem vzdrževati svojo nepotrpežljivost.

Na srečanje 7. januarja pa je Klemen povabil gostjo, s. Emanuelo Žerdin, ki je spregovorila o molitvi. Z evangeljskim odlomkom srečanja Jezusa in Samarijanke ob Jakobovem vodnjaku je ponazorila, kaj je prava žeja in kdo je prava živa voda. Iz svojega življenja in poslanstva je črpala primere, kako moliti, kako sprejemati Boga v svoje življenje. Ni teoretizirala, temveč je nizala močne in navdihujoče primere ljudi, s katerimi se je srečevala bodisi pri poslanstvu v Črni Gori in Srbiji, bodisi pri svojem trenutnem delu v ljubljanskem hospicu, kjer spremlja umirajoče in njihove družine.

Kateheza se je zaključila z adoracijo Najsvetejšega, ko so se mladi lahko “preizkusili” v oblikah molitve in vstopali v odnos z Bogom. Po prejemu evharističnega blagoslova pa so z blagoslovljeno vodo pokrižali drug drugega in ta blagoslov odnesli domov.

Foto: Neža Lajevec

Morda vas zanima tudi