V korak z mladimi.

Mreženje, izmenjava, nove ideje

Srečanje salezijanskih založb v Münchnu

Predstavniki evropskih salezijanskih založniških hiš so se zbrali na svojem srečanju, ki poteka na vsaki dve leti. Letošnje je potekalo v Münchnu od 2. do 5. maja. Slovensko salezijansko založbo Salve je zastopala ga. Brigita Jereb.

»Vesel sem, ne le zato, da bi spoznal, kaj počnejo druge salezijanske založbe,« je dejal Stefan Höchstädter, direktor Don Bosco Verlag v Münchnu, »ampak tudi, da jim pokažemo naše delo tukaj v Münchnu, z močnim povezovanjem z mladimi v kampusu Don Bosco, ki združuje različne salezijanske ustanove poleg naše založniške hiše, kot so naši skupinski domovi za vajence.«

Izmenjava znanj z mladimi in za mlade. To je tisto, kar skušajo doseči salezijanske založbe, je pojasnjuje Filiberto Gonzàlez Plasencia, vrhovni delegat za družbeno obveščanje. »Zato je pomembno, da se srečujemo in spremljamo nove dosežke na področju kulture, duhovnosti in tehnologije v don Boskovem duhu.«

Udeleženci so bili s srečanjem zadovoljni. Sarah Seddon iz Boltona v Združenem kraljestvu je menila, da je to »odlična priložnost, da obrazom damo imena in dobimo sveže navdihe za delo v naših založbah.« Še posebej je bila navdušena nad otroškimi knjigami don Boskove zalobže iz Münchna.

Tudi koordinatorka srečanj, Marta Palomares iz Barcelone, je dejala, da bo v svojo državo prinesla veliko idej, kot so posebni kompleti ilustriranih kartic. »Lepo je videti, da imamo toliko virov in sodelavcev, ki ohranjata živo don Boskovo delo in duha,« je še dodala.

Morda vas zanima tudi