V korak z mladimi.

Murska Sobota: Cvetovi za don Boska

V četrtek, 16. maja 2013, se je češčenje relikvij sv. Janeza Boska v Murski Soboti nadaljevalo do večera. Pred jutranjo sveto mašo, ki je bila ob 7.00, so sestre hčere Marije Pomočnice skupaj z g. škofom Petrom Štumpfom vodile jutranjo molitveno bogoslužje, pri kateri je sodelovala že lepa skupina vernikov, ki so prišli počastit izpostavljene relikvije sv. Janeza Boska.

Ob 9.00 so don Boska na poseben način počastili otroci Vrtca Lavra. To sveto mašo je daroval g. škof, med katero so otroci pod vodstvom sester in vzgojiteljic lepo sodelovali in navdušeno prepevali. Somaševala sta g. Anton Hribernik sdb in g. Boštjan Čeh. Ob koncu sv. maše so vsi otroci želeli videti don Boska od blizu, se ga dotakniti, ga pozdraviti in mu podariti posebne cvetove, ki so jih izdelali v vrtcu.

Skupaj z malčki so se Bogu za don Boska zahvalili mnogi verniki, ki so vseh urah don Boskove navzočnosti v Murski Soboti prihajali iz mnogih župnij murskosoboške škofije.

Ob 16.00 se je v stolni cerkvi začela slovesna akademija, med katero sta s petjem sodelovali otroška pevska zbora župnije Murska Sobota in Beltinci. Za inštrumentalno spremljavo so poskrbeli predstavniki glasbene šole iz Beltinec, skupaj z ravnateljem g. Matejem Zavcem. Ob zaključku programa, ki ga je pripravila s. Ivica Oblak hmp, je besede zahvale izrekel g. škof dr. Peter Štumpf, s. Simona Komar, hišna predstojnica sester hmp, g. Janez Potočnik, predstojnik salezijancev in salezijanske družine, direktor mestne uprave Mestne občine Murska Sobota, g. Bojan Petrijan, g. stolni župnik Goran Kuhar.

Mnogo je bilo vernikov, ki so se ustavili v molitvi pred relikvijami don Boska: se mu zahvaljevali, ga prosili … Pa ni don Bosko izprosil milosti mnogim le teh nekaj ur, ko je bil med nami. Kar nekaj oseb je že v času pričakovanja prihoda svetnika med nas doživelo prave čudeže (ozdravljenje, spreobrnjenje …). Don Bosko nas vabi, naj z globoko vero prosimo in se izročamo Jezusu, Mariji in videli bomo, kaj so čudeži. In to taki čudeži, ki v naše življenje prinesejo več miru, globljo in močnejšo vero.

Sveti Janez Bosko, izprosi tudi nam tako močno vero in zaupanje v Marijo Pomočnico, kot si ju imel ti.

Hvala, da si bil med nami; hvala, da ostajaš med nami po svojem blagoslovu; hvala, da ostajaš med nami po svojih duhovnih hčerah in sinovih, po salezijanski družini.

s. Simona K.
Foto: Marko Suhoveršnik in S. K.

Naslednja postaja na poti romanja: Veržej.

Morda vas zanima tudi