V korak z mladimi.

Na kongresu po duhovnih vajah izvoljen nov inšpektorialni svet salezijancev sotrudnikov

5. in 6. maja se nas je v Želimljem na duhovnih vajah zbralo okoli 25 salezijancev sotrudnikov. Prvi večer je bil namenjen ogledu filma Marijina zemlja, v soboto dopoldne pa nam je s. Martina pripravila sklop nagovorov, med katerimi smo imeli čas za osebno delo. Razmišljali smo o blagoslovu, miru in veselju v naših življenjih. Čeprav smo bili predstavniki različnih generacij, smo se imeli drug ob drugem lepo in radostno. 

Po kosilu je sledil inšpektorialni kongres, ki poteka vsake tri leta. Na njem smo izglasovali novo kratico za salezijance sotrudnike. Prejšnja kratica DBS pomeni don Boskovi sotrudniki, ker pa smo se pred leti preimenovali v salezijance sotrudnike, smo izbrali novo – SalS.

Izvolili smo tudi nov inšpektorialni svet. Ponovno so bili vanj izvoljeni Katja Mivšek, Filip Ferenčak in Tilen Mlakar (vsi iz centra Rakovnik), nova člana pa sta postala Klemen Lukman (center Bled) in Andreja Košmrlj (center Sodražica). Za inšpektorialnega koordinatorja je bil ponovno izvoljen Tilen Mlakar.

Po koncu inšpektorialnega kongresa smo se zahvalili še g. Ivanu Turku za dolgoletno spremljanje salezijancev sotrudnikov, sledila pa je še sveta maša, na kateri je za nas g. Ivan tudi maševal.

Vedno znova ugotavljamo, da se imamo skupaj lepo ter da so naša medsebojna druženja pomembna in potrebna.

M. F.

Morda vas zanima tudi