V korak z mladimi.

Najden izvirnik don Boskovega pisma

Severovzhodna brazilska salezijanska inšpektorija sporoča, da je med dokumenti in fotografijami v inšpektorialnem arhivu, ki se nahaja v mestu Recife, odkrila izvirnik ročno napisanega pisma, ki ga je napisal don Bosko pred 135 leti.

Salezijanska tiskovna agencija je 20. avgusta objavila, da so »odkrili zares dragocen dokument, pismo z dne 30. seprembra 1885«, ohranjeno pod steklenim okvirjem. Gre za izvirno pismo, ki je objavljeno v don Boskovih biografskih spominih (MB XVII, 22).

Salezijanski inšpektorialni arhiv je zadnja leta skrbno urejal salezijanec brat Robério Moraes Ramos, ki je umrl 24. februarja 2020.

»Ta relikvija je za našo inšpektorijo še posebna dragocenost v zbirki don Boskovih reči. Hranimo namreč kelih in pateno, ki ju je uporabljal don Bosko in predstavljata prvi vir vse njegove vzgojne dejavnosti; duhovniško štolo, simbol njegovega poklica in svetosti, živete do zadnjega diha za mlade; in sedaj še pismo, ki razkriva misijonarsko zavzetost njegovega dela in je po Božji previdnosti prišlo k nam,« v zapisu zaključuje brazilska salezijanska inšpektorija.

Morda vas zanima tudi