V korak z mladimi.

»Največji sad pa bo mir«

Video voščilo vrhovnega predstojnika

Dragi bratje in sestre, prijatelji in vsi, ki vas je dosegel ta pozdrav. Želim vam blagoslovljen in svet božič in srečno novo leto 2023. To so lepi dnevi, ko drugim zaželimo lepa občutja.

Rad bi poudaril le dve. Najprej želim, da bi vsi sanjali Boga, ki je prišel med nas v svojem sinu, da bi ta Bog vedno našel mesto v naših srcih. Mi smo tisti prostor srečanja, kjer želi prebivati. To pravi sam Gospod v evangeliju. To je resnični božič. Sprejeti Boga, ki želi biti z nami in med nami.

Kot drugo pa vse vabim, da bi si v tem času vsi prizadevali ustvarjati lep, cvetoč svet. Bog si je svet zamislil globoko človeški, pravičen, bratski. Takega ga je želel z nami, v naši različnosti. Dobro vemo, da včasih naredimo čudovite reči, z velikim srcem dobrote in človečnosti, včasih pa počnemo grozne reči
v pomanjkanju pravičnosti in bratstva, ki povzročajo nasilje, smrt, vojne. Ne mislim le na najbolj poznano vojno v Ukrajini. Vojn je veliko.

Reči: »Blagoslovljen božič in srečno novo leto« pomeni, da smo mi tisti, ki želimo pomagati pri izgradnji sveta, ki bo lepši in bratski, preprost, ki bo pravičen, v katerem bodo občutja ostala globoko človeška.
Taka pa bodo, ker je Bog z nami, ker Bog živi v nas. Največji sad tega daru bo nedvomno mir za vse in mir v naših srcih.

Blagoslovljen in svet božič ter srečno novo leto 2023.

Z resničnim spoštovanjem. Naj vas vse Bog blagoslavlja.

Ángel Fernández Artime, vrhovni predstojnik

Morda vas zanima tudi