V korak z mladimi.

»Ne razumem, a zaupam«

Vrhovni predstojnik daroval prvo sveto mašo kot kardinal

V don Boskovi baziliki Srca Jezusovega v Rimu je kardinal Ángel Fernández Artime daroval prvo sveto mašo kot kardinal. Ob njem so se zbrali salezijanci, med njimi tudi inšpektor Marko Košnik, sestre FMA, člani salezijanske družine in don Boskovi prijatelji. Slavje je potekalo z mislijo na don Boskovo prvo sveto mašo, ki jo je ob oltarju Marije Pomočnice daroval v tej cerkvi maja 1887 in v zahvali ter priprošnji Srcu Jezusovemu, ki je sestavni del salezijanske duhovnosti.

Vrhovni predstojnik je najprej pozdravil vse navzoče in se jim zahvalil za vso bližino, ki jo čuti v teh dneh od imenovanja do postavitve za kardinala. Homilijo je pravzaprav ponovil kar dvakrat, saj ni mogel, da ne bi sokrajane svojega rojstnega mesta, ki so priromali k Srcu Jezusovemu, nagovoril tudi v materinem jeziku.

»Bog ljubi presenečenja. V Svetem pismu Bog po navadi reče: Pojdi, pot se ti bo razodela.« S temi besedami je začel daljši nagovor množici, ki so do zadnjega kotička napolnili baziliko Srca Jezusovega. Te besede veljajo za vse, saj Bog kliče vsakega na lastno pot. Nadalje je spomnil na papeževe besede, da mora imeti pastir vonj po ovcah, za kar si bo tudi sam prizadeval kot kardinal. Salezijanski družini je položil na srce, naj zvesto sledijo don Bosku pri molitvi in podpori svetemu očetu, saj danes v katoliški Cerkvi temu žal ni tako.

Ob koncu je povzel dogodke, ki so se zgodili ob oltarju Marije Pomočnice, ko je don Bosko daroval sveto mašo. »Ona je vse to storila,« je don Bosko dejal ob koncu svete maše. Kardinal Artime je vse povabil, naj tudi danes vse polagamo v njene roke. »Iskreno povem: ne razumem, a zaupam, da mi bosta Marija in Gospod pomagala razumeti vso našo pot.«

Morda vas zanima tudi