V korak z mladimi.

»Ne vojni!«

Vrhovni predstojnik salezijancev spremlja vojno v Ukrajini in pomoč salezijanske družine

Vrhovni predstojnik salezijancev in povezovalec salezijanske družine Ángel Fernández Artime že od začetka pozorno spremlja vojno v Ukrajini ter salezijance in salezijansko družino v Ukrajini ter drugod po Evropi, ki pomagajo vojnim beguncem. »Celotna salezijanska družina in sam osebno v imenu vseh skupin na ves glas kričim: Ne vojni! Prosim, da se vojna takoj konča in molim, da se povrne mir,« je zapisal vrhovni predstojnik v pismu salezijancem in salezijanski družini.

Deseti don Boskov naslednik nadalje ponovi, da »izguba človeških življenj nikoli ni upravičljiva, saj so le-ta najsvetejši trenutek vsega Božjega stvarstva. Zato nas žrtve zelo žalostijo.« Artime dodaja, da je »lepo videti val solidarnosti, ki se je dvignil in ga želimo s tem pismom spodbuditi.«

Vrhovni predstojnik nadalje našteje nekatere od mnogih solidarnostnih pobud, ki so vzklile v prvem tednu, ter nakaže priporočila in smernice za usklajeno delovanje vseh, ki še vedno želijo dati svoj konkreten prispevek za pomoč žrtvam vojne.

Svoje pismo zaključi s prošnjo, naj po »Mariji Pomočnici, ki nam stoji ob strani v težkih časih,« goreče dvigamo molitve h Gospodu.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi